Αδελφές Σπανομάρκου: Χρυσό μετάλλιο στην Καλιφόρνια για μουσική παιδικής παράστασης - iefimerida.gr

Αδελφές Σπανομάρκου: Χρυσό μετάλλιο στην Καλιφόρνια για μουσική παιδικής παράστασης

Η Αρετή και η Ιωαννα Σπανομάρκου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διεθνές Χρυσό μετάλλιο για την μουσική της παράστασης «Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Κάρολου Ντίκενς, που παίζεται στο Θέατρο Διάνα, κατέκτησαν οι αδελφές Σπανομάρκου.

Είναι οι μουσικοσυνθέτριες/στιχουργοί που τα τελευταία χρόνια με τις συνθέσεις τους σαρώνουν τα βραβεία και τις κορυφαίες θέσεις σε σημαντικότατους μουσικούς διαγωνισμούς, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε μουσικούς με πολλαπλά Grammy.

Αυτή τη φορά, κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο στα Global Music Awards, στην Καλιφόρνια, με το album της πρωτότυπης μουσικής που έγραψαν για την θεατρική παράσταση «Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία».

Για την μουσική επένδυση, δημιούργησαν ένα ιδιαίτερο κράμα συμφωνικής μουσικής με στοιχεία ηλεκτρονικής μουσικής.

Από το πρώτο λεπτό, οι πλούσιες ενορχηστρώσεις και ένα μείγμα οργάνων κλασσικής ορχήστρας, γκάιντας και άλλων τοπικών οργάνων, σε παραπέμπουν στον χρόνο και στον τόπο όπου διαδραματίζεται η ιστορία του Σκρουτζ, δηλαδή στο Βικτωριανό Λονδίνο της εποχής του Ντικενς, περί το 1800. Ένα έργο που μας τοποθετεί απευθείας στο Χριστουγεννιάτικο κλίμα, και εχει βαθύτερα νοήματα που αγγίζουν τις ψυχές των ανθρώπων.


Μία ιδέα από τη μουσική τους

Οι νικητές των Global Music Awards, ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο της διοργάνωσης Thomas Baker, ανάμεσα στους οποίους οι διεθνώς διακεκριμένες μουσικοσυνθέτριες Ιωάννα & Αρετή Σπανομάρκου που κέρδισαν το Χρυσό Μετάλλιο στην κατηγορία «Best Album/Original Score» που αφορά την πρωτότυπη μουσική για θέατρα και ταινίες.
Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες μουσικές διοργανώσεις στο επίκεντρο της μουσικής βιομηχανίας στην Καλιφόρνια, που στηρίζεται από το περιοδικό Billboard, στο νικητήριο βάθρο της οποίας έχουν περάσει σημαντικότατες προσωπικότητες της μουσικής, και κάτοχοι Grammy, όπως ο διεθνούς φήμης μαέστρος Gustavo Dudamel (που διατελεί διευθυντής της Φιλαρμονικής του Los Angeles, και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Σικάγο), του συνθέτη και επίσης κάτοχου βραβείου Grammy, Ricki Kej, του συνθέτη συμφωνικής μουσικής Eric Funk, της συνθέτριας Esperanza Spalding που της έχουν απονεμηθεί 4 βραβεία Grammy, αλλά και ο συνθέτης μουσικής για δημοφιλέστατες ταινίες, σειρές και video games Jeff Broadbent (X-MEN, NCIS, Criminal Minds, κ.α. ).

Αδελφές Σπανομάρκου: Χρυσό μετάλλιο στην Καλιφόρνια για μουσική παιδικής παράστασης  | iefimerida.gr 0

Οι Ελληνίδες συνθέτριες έχουν κερδίσει ακόμα μια φορά στον ίδιο διαγωνισμό το 2017, λαμβάνοντας μάλιστα και την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση “Best of Show” για το album τους «ΕΛΛΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ».

Μέσα σε λίγα χρόνια, η Αρετή και η Ιωαννα Σπανομάρκου, κατάφεραν να αποκτήσουν διεθνή αναγνώριση, καθώς έφεραν και άλλα βραβεία με τις συνθέσεις τους, όπως το 2013 που κέρδισαν στον τελικό του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Μουσικής Σύνθεσης (ISC στο Nashville, στις ΗΠΑ), με το ορχηστρικό συρτάκι τους «Αμέθυστος». Η πορεία τους συνεχίζεται με την βραβευση αυτή για την μουσική που συνέθεσαν για την παράσταση «Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία».

Η διαχρονική και απόλυτα χριστουγεννιάτικη ιστορία του Κάρολου Ντίκενς ζωντανεύει στο Θέατρο Διάνα

Σκρουτζ στο θέατρο Διάνα

Η διαχρονική και απόλυτα χριστουγεννιάτικη ιστορία του Κάρολου Ντίκενς ζωντανεύει στο Θέατρο Διάνα έως 13 Ιανουαρίου 2019, για θεατές από 8 έως 108 ετών! Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη η οποία υπογράφει και τη θεατρική διασκευή, παραμένοντας πιστή στο πρωτότυπο κείμενο και λόγο του Ντίκενς.

Στον ρόλο του τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρούτζ, ο ηθοποιός Θανάσης Κουρλαμπάς. Μαζί του ένας 15μελής θίασος, ενώ σε ρόλο έκπληξη εμφανίζεται και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ