Το πρώτο ιπτάμενο αμάξι είναι πια γεγονός - iefimerida.gr

Το πρώτο ιπτάμενο αμάξι είναι πια γεγονός

Το πρώτο ιπτάμενο αμάξι είναι πια γεγονός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με επιτυχία στέφθηκε το τεστ-ντραιβ, ή μάλλον τεστ πτήσης, του νέου αυτοκινήτου-αεροπλάνου, με την ονομασία «transition» (Μετάβαση) που κατασκεύασε η εταιρία Terrafugia.

Είχαμε συνηθίσει το σινεμά να αντιγράφει τα σενάρια της ζωής αλλά σήμερα τα πράγματα φαίνεται να αντιστρέφονται και η ζωή μοιάζει να είναι ταινία επιστημονικής φαντασίας. Τα αυτοκίνητα μας πάνε και στα σύννεφα όπως στην ταινία «Back to the future».

«Με το τεστ μας αποδείξαμε ότι είναι εφικτό αυτό που κάποτε θεωρείτο ένα αδιανόητο όνειρο» δήλωσε ο Καρλ Ντίτριχ, ιδρυτής της εταιρίας που εδρεύει στη Μασαχουσέτη.

Το αυτοκίνητο-αεροπλανάκι είναι διθέσιο και έχει πάρει πολλά στοιχεία από το «Fiat 500». Το πλάτος του είναι 2,3 μέτρα, δηλαδή όσο ενός αυτοκινήτου και έτσι χωρά σε ένα κανονικό γκαράζ, αλλά αυξάνεται στα οκτώ μέτρα όταν τα φτερά ανοίγουν. Τα φτερά διπλώνουν όταν δεν πετά και κυκλοφορεί στο δρόμο. Το ιπτάμενο όχημα χρειάζεται περίπου 750 μέτρα διάδρομο για να απογειωθεί.

Η εταιρεία, που έχει εξασφαλίσει τη σχετική άδεια από τις αμερικανικές αρχές, προσδοκά ότι το αυτοκίνητο θα βγει στην αγορά σε ένα χρόνο περίπου. Η αρχική τιμή πώλησης είναι γύρω στα 279.000 δολάρια (215.000 ευρώ) και ήδη έχουν γίνει 100 παραγγελίες από ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Το αυτοκίνητο-αεροπλάνο έχει ακτίνα δράσης 787 χλμ. Βέβαια, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι επίσης πιλότοι και να έχουν τουλάχιστον 20 ώρες πτήσης στο ενεργητικό τους. Για αρχή η εταιρία έχει ως στόχο ένα εξειδικευμένο αγοραστικό κοινό όπως, πως υπηρεσίες φύλαξης συνόρων, την αστυνομία, το στρατό, ερασιτέχνες πιλότους και άλλους χομπίστες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ