Τώρα είναι η καλύτερη εποχή να αλλάξεις πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας! - iefimerida.gr

Τώρα είναι η καλύτερη εποχή να αλλάξεις πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας!

Energy-market
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σίγουρα έχεις δει τηλεοπτικό σποτάκι τους στην τηλεόραση. Μπορεί να σου έχουν στείλει και μήνυμα στο κινητό. Οι εναλλακτικοί πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας έχουν κατακλύσει τον κόσμο της διαφήμισης προκειμένου να κερδίσουν μερίδια σε μία αγορά που μέχρι πρότινος ήταν μονοπώλιο.

Πώς ξεκίνησε όμως αυτή η τάση; Γιατί ξαφνικά ξεπήδησαν από το πουθενά τόσες πολλές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας;

Βάσει μνημονιακής δέσμευσης η ΔΕΗ που κατείχε το 91% της αγοράς, αναγκάζεται να «αφήσει» περίπου 4 εκατομμύρια παροχές απελευθερώνοντας στην ουσία το επάγγελμα προς τρίτους ιδιώτες. Κάτω από αυτή την προϋπόθεση μεγάλες εταιρείες όπως τα Ελληνικά Πετρέλαια, ο Μυτιληναίος, η Motor Oil, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ.ά. επένδυσαν στη δημιουργία νέων εταιρειών με τη φιλοδοξία να εδραιωθούν στην αγορά κατακτώντας τη 2η, 3η ή 4η θέση της αγοράς πίσω από τη ΔΕΗ.

Ένας αγώνας δρόμου που στην κυριολεξία αφήνει κερδισμένους τους καταναλωτές καθώς λόγω της ομοιογένειας της υπηρεσίας, οι εταιρείες μπαίνουν στη διαδικασία είτε να χαμηλώσουν τις τιμές τους, είτε να προσφέρουν μια σειρά από extra υπηρεσίες προκειμένου να κερδίσουν το κοινό τους. Εξάλλου η αλλαγή παρόχου είναι καθαρά λογιστική και δεν αλλάζει τίποτα στην ποιότητα του ρεύματος ή στην σύνδεση – δηλαδή δεν μένει ποτέ ο καταναλωτής χωρίς ρεύμα!

Βέβαια, η αλλαγή ρεύματος απαιτεί μία αρχική διερεύνηση καθώς το πρόγραμμα που ταιριάζει στον κάθε καταναλωτή διαμορφώνεται μέσω διαφόρων παραγόντων πέραν της τιμής της kWh!

Άλλες σημαντικές παράμετροι είναι το ποια είναι η Οριακή Τιμή Συστήματος, η υποχρεωτική διάρκεια παραμονής στο πρόγραμμα, οι δεσμεύσεις, το μηνιαίο πάγιο, η εγγύηση καθώς και οι λοιπές χρεώσεις.

Τι σημαίνει αυτό;
Αυτό σημαίνει ότι ανάλογα με την κατανάλωση που έχει σε ηλεκτρικό ρεύμα μία οικογένεια μπορεί να την συμφέρει να επιλέξει ένα πρόγραμμα που έχει πχ μηνιαίο πάγιο αλλά χρεώνει με τιμή νυχτερινού ρεύματος όλο το 24ωρο ή μπορεί να την συμφέρει ένα πρόγραμμα με υψηλότερη τιμή kWh αλλά χωρίς μηνιαίο πάγιο. Και αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα…

Αν είσαι και εσύ στο «ψάξιμο» του ποια εταιρεία ή πρόγραμμα να επιλέξεις για την κατοικία ή την επιχείρησή σου και θες να πάρεις την σωστή απόφαση για να βγεις όσο το δυνατόν περισσότερο κερδισμένος, σου έχουμε καλά νέα!

Υπάρχει μία καινοτόμος υπηρεσία, το energy-market.gr, που συγκρίνει για εσένα όλες τις προσφορές και όχι μόνο!

Στα αποτελέσματα που θα δεις στην οθόνη σου αφού βάλεις την κατανάλωσή σου - μπορείς να συγκρίνεις ΚΑΙ τις τιμές όλων των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας ΚΑΙ όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του κάθε προγράμματος (πχ εγγύηση, πάγιο) αλλά ΚΑΙ να διαβάσεις αναλυτικά όλους τους όρους των συμβολαίων προκειμένου να κάνεις την σωστή επιλογή χωρίς «ψιλά γράμματα».

Δοκίμασέ το και δεν θα χάσεις!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πάροχος ενέργειας ρεύμα Energy Market
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ