Διευθυντής Μουσείου καίει έργα τέχνης! - iefimerida.gr

Διευθυντής Μουσείου καίει έργα τέχνης!

Διευθυντής Μουσείου καίει έργα τέχνης!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο διευθυντής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Καζόρια, κοντά στη Νάπολη, άρχισε την Τρίτη να καίει τα έργα τέχνης διαμαρτυρόμενος για τις μεγάλες περικοπές που έχουν γίνει στον προϋπολογισμό για τον πολιτισμό στην Ιταλία.

Ο ιδρυτής και διευθυντής του μουσείου, Αντόνιο Μανφρέντι, έβαλε φωτιά στο έργο της Γαλλίδας Σεβερίν Μπουργκινιόν, η οποία είχε δώσει την έγκρισή της και μάλιστα παρακολουθούσε το «χάπενιγκ» μέσω skype.

«Τα χίλια έργα που διαθέτουμε προορίζονται να καταστραφούν λόγω της αδιαφορίας της κυβέρνησης», εξήγησε ο Μανφρέντι. Ο διευθυντής του μουσείου σκοπεύει να καίει τρία έργα την εβδομάδα, στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης που την αποκαλεί «Πόλεμος Τέχνης».

Το ιταλικό κράτος αφιερώνει το 0,21% του προϋπολογισμού του στον πολιτισμό, μολονότι η Ιταλία υποστηρίζει ότι φιλοξενεί στο έδαφός της τη μισή πολιτιστική κληρονομιά όλου του κόσμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ