Κυβέρνηση μειοψηφίας στο Βέλγιο -Αποχώρησαν οι Φλαμανδοί εθνικιστές - iefimerida.gr

Κυβέρνηση μειοψηφίας στο Βέλγιο -Αποχώρησαν οι Φλαμανδοί εθνικιστές

O Bέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ / Φωτογραφία: AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα «δυο» έσπασε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Βελγίου, καθώς οι Φλαμανδοί εθνικιστές του N-VA αποχώρησαν από το σχήμα, με αφορμή την υπογραφή του Συμφώνου Μετανάστευσης του ΟΗΕ.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ ηγείται, πλέον, μιας κυβέρνησης μειοψηφίας και τις τελευταίες ώρες δίνει κατευθύνσεις για ανασχηματισμό.
Ο Μισέλ συναντήθηκε νωρίτερα την Κυριακή με τον βασιλιά του Βελγίου Φίλιππο ζητώντας την έγκρισή του για να επαναδιοργανώσει την κυβέρνηση, δίχως τη συμμετοχή του εθνικιστικό κόμματος των Φλαμανδών.

Κατά πληροφορίες, οι πρώτες αλλαγές έρχονται στο υπουργείο Εσωτερικών και στο υπουργείο Μετανάστευσης, ενώ αλλαγή σκυτάλης εκτιμάται ότι θα γίνει και στο υπουργείο Υγείας.

Ο Σαρλ Μισέλ μεταβαίνει στη διάσκεψη του ΟΗΕ στο Μαρακές και θα συζητήσει όπως είπε την κυβερνητική κρίση, όταν επιστρέψει.

Αξίζει να τονιστεί ότι το Σύμφωνο Μετανάστευσης εγκρίθηκε από τους βουλευτές με 107 ψήφους υπέρ και μόλις 36 κατά. Καταψήφισαν μόνο το N-VA των Φλαμανδών Εθνικιστών και το ξενοφοβικό Vlaams Belang.

Οι εκλογές στο Βέλγιο έχουν προγραμματιστεί για τον Μάιο του 2019.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βέλγιο Σαρλ Μισέλ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ