Σε «τελική αναμέτρηση» με την κυβέρνηση Μακρόν καλούν τα «κίτρινα γιλέκα» - iefimerida.gr

Σε «τελική αναμέτρηση» με την κυβέρνηση Μακρόν καλούν τα «κίτρινα γιλέκα»

Στιγμιότυπο από επεισόδια στο Παρίσι / Φωτογραφία: AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον πομπώδη τίτλο «Παραίτηση Μακρόν – Πράξη 5η», και με αναφορές περί «τελικής αναμέτρησης» με την κυβέρνηση, τα «Κίτρινα Γιλέκα» καλούν σε κορύφωση των κινητοποιήσεών τους το προσεχές Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου.

Στο κάλεσμα που έχει αναρτηθεί στο Facebook έχουν ήδη ανταποκριθεί πάνω από 25.000 άνθρωποι, οι οποίοι συνυπογράφουν τα αιτήματα των «γιλέκων».

Σε «τελική αναμέτρηση» με την κυβέρνηση Μακρόν καλούν τα «κίτρινα γιλέκα» | iefimerida.gr 0

Υπενθυμίζεται ότι χθες, παρά τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, για μία ακόμη φορά επικράτησε το χάος στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας. Μπορεί το κύμα βίας να ήταν μικρότερης κλίμακας, σε σύγκριση με το προηγούμενο Σάββατο, αλλά οι υλικές ζημιές ήταν μεγαλύτερες.

«Θα υπάρξουν περισσότερες ζημιές από τη χθεσινή ημέρα απ’ όσες υπήρξαν προ μία εβδομάδας», δήλωσε ο Εμανουέλ Γκρεγκουάρ, πρώτος αντιδήμαρχος της Αν Ινταλγκό και υπεύθυνος οικονομικών του δήμου των Παρισίων.

Ο ίδιος συσχέτισε τις αυξημένες ζημιές με το «ακόμη πιο σημαντικό οικονομικό κόστος» που θα υποστεί η πρωτεύουσα από το γεγονός ότι παρέμειναν κλειστά πολλές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια ενός διαστήματος που παραδοσιακά οι αγορές είναι αυξημένες λόγω εορτών.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ