Τέταρτη η Ελλάδα σε έρευνα για τους πιο θρησκευόμενους πολίτες στην Ευρώπη - iefimerida.gr

Τέταρτη η Ελλάδα σε έρευνα για τους πιο θρησκευόμενους πολίτες στην Ευρώπη

Χαρακτηριστική εικόνα από ελληνικό ναό / Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την τέταρτη θέση, ανάμεσα σε 34 χώρες της Ευρώπης, καταλαμβάνει η Ελλάδα στη λίστα με τους πιο θρησκευόμενους πολίτες, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το κέντρο Pew Research.

Τις τρεις πρώτες θέσεις, στη γενική κατάταξη της σχετικής λίστας, καταλαμβάνουν η Ρουμανία, η Αρμενία και η Γεωργία, ενώ στις θέσεις των... ουραγών, βρίσκονται χώρες όπως η Σουηδία, η Τσεχία, η Δανία και η Εστονία.

Ο πίνακας για την Ελλάδα / Πηγή: Pew Research center

Η Ελλάδα πάντως βρίσκεται στην πρώτη θέση στην υποκατηγορία της «σημασίας της θρησκείας», καθώς το 55% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η θρησκεία διαδραματίζει καίριο ρόλο στις ζωές τους.

Σε μια άλλη υποκατηγορία, ωστόσο, αυτή της συχνότητας εκκλησιασμού, η Ελλάδα «πέφτει» στην 6η θέση, ενώ στη συχνότητα προσευχής στην 9η θέση.

Να σημειωθεί ότι πίστη στην ύπαρξη ενός ανώτερου όντος (Θεού), σύμφωνα με το Pew Research, δηλώνουν 6 στους 10 Ελληνες (59%).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έρευνα θρησκεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ