Τι είναι η εποχική διαταραχή SAD -Νεύρα, ατονία, λαχτάρα για υδατάνθρακες - iefimerida.gr

Τι είναι η εποχική διαταραχή SAD -Νεύρα, ατονία, λαχτάρα για υδατάνθρακες

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον χειμώνα να έχει κάνει την εμφάνισή του και τις ημέρες να έχουν μικρύνει πάρα πολύ, η μελαγχολική διάθεση επιστρέφει και μπορεί μαζί της και μια διάθεση για… μακαρόνια.

Μην νομίζετε πως κάτι δεν πηγαίνει καλά με εσάς μπορεί να πάσχετε και εσείς από τη χειμερινή μελαγχολία, που, μάλιστα, στη Βρετανία το τοπικό σύστημα υγείας την αναγνωρίζει ως διαταραχή, θα μπορούσε δηλαδή κανείς να διεκδικήσει ακόμα και αναρρωτική. Η διαταραχή, που ονομάζεται SAD, έχει ως χαρακτηριστικά μια αυξημένη όρεξη για υδατάνθρακες και μια μεγάλη δυσκολία στο πρωινό ξύπνημα, όμως το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι φαίνεται να επηρεάζει και τις… επενδυτικές αποφάσεις.

Διαβάστε αναλυτικά στο economistas για τη διαταραχή SAD, πότε είναι πιο έντονη, πώς μπορεί να σχετίζεται με τις πρόσφατες αναταραχές στις χρηματαγορές και τι μπορείτε να κάνετε για να την αντιμετωπίσετε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ sad διαταραχή σκοτάδι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ