Το ΑΠΘ διαψεύδει την ΕΛ.ΑΣ.: Είχαμε ενημερώσει έγκαιρα για την κατάληψη της Θεολογικής Σχολής - iefimerida.gr

Το ΑΠΘ διαψεύδει την ΕΛ.ΑΣ.: Είχαμε ενημερώσει έγκαιρα για την κατάληψη της Θεολογικής Σχολής

Τεράστιες καταστροφές στη Θεολογική Σχολή/ Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ανακοίνωσή της, η Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διαψεύδει την ΕΛ.ΑΣ., σχετικά με τα επεισόδια της 6ης Δεκεμβρίου, κατά τα οποία προκλήθηκαν απίστευτες καταστροφές στη Θεολογική Σχολή.

Η αστυνομία, στην ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι δεν είχε προηγηθεί ενημέρωση από τις πρυτανικές αρχές για τα αδικήματα που διαπράττονταν εντός του ΑΠΘ. Ομως, η Πρυτανεία απαντά πως είχε σταλεί έγκαιρα έγγραφη ενημέρωση για την κατάληψη της Θεολογικής Σχολής.

«Πέραν των σχετικών τηλεφωνικών επικοινωνιών με αρμόδιους Εισαγγελικούς και Αστυνομικούς λειτουργούς, στάλθηκε έγκαιρα και έγγραφη ενημέρωση για την κατάληψη της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. και πρόσκληση για παρέμβαση για την προστασία της», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΑΠΘ.

«Με το υπ. Αριθμ. Πρωτ. 11333/6-12-18 έγγραφο, που στάλθηκε ηλεκτρονικά στις 11:16 το πρωί της 6/12/2018, ενημερώθηκαν η Εισαγγελία Πρωτοδικών και η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για την κατάληψη του κτιρίου της Θεολογικής από αναρχικούς, την αδυναμία εισόδου μελών του ΑΠΘ, και την αδυναμία λειτουργίας της Σχολής. Το έγγραφο καταλήγει με πρόσκληση για ενέργειες, αναφέροντας επί λέξει: "Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας για την προστασία των δημοσίων κτιρίων του ΑΠΘ"», σημειώνει ακόμη η Πρυτανεία, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στα χθεσινά περιστατικά στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο χώρο του Α.Π.Θ. αμέσως μόλις διαπίστωσαν να διαπράττονται αδικήματα που δικαιολογούν τέτοια παρέμβαση,
στο χώρο παρέμειναν πέραν της μίας ώρας, συνεπικουρώντας παράλληλα το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,
για τα αδικήματα που διαπράττονταν εντός του χώρου του Α.Π.Θ., μέχρι που ολοκληρώθηκαν οι πορείες στην πόλη, δεν είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση από τις αρμόδιες Πρυτανικές Αρχές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΘ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ Θεολογική Σχολή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ