Ο Τραμπ «στόλισε» τον Τίλερσον: «Hταν πανύβλακας και τεμπελόσκυλο» - iefimerida.gr

Ο Τραμπ «στόλισε» τον Τίλερσον: «Hταν πανύβλακας και τεμπελόσκυλο»

O πρόεδρος των ΗΠΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πανύβλακα» και «τεμπελόσκυλο» χαρακτήρισε ο Ντόναλντ Τραμπ τον Ρεξ Στίλερσον, λίγες ώρες αφότου ο πρώην επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι είχε προειδοποιήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι τα όσα του ζητούσε να κάνει ήταν παράνομα.

«Ο Μάικ Πομπέο κάνει υπέροχη δουλειά. Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτόν. Ο προκάτοχός του, Ρεξ Τίλερσον, δεν είχε τις απαιτούμενες διανοητικές ικανότητες. Ήταν πανύβλακας και δεν μπόρεσε να τον ξεφορτωθώ αρκετά γρήγορα. Ήταν τεμπελόσκυλο. Τώρα το παιχνίδι έχει αλλάξει, υψηλό ηθικό στο Στέιτ (Ντιπάρτμεντ)», έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Mike Pompeo is doing a great job, I am very proud of him. His predecessor, Rex Tillerson, didn’t have the mental capacity needed. He was dumb as a rock and I couldn’t get rid of him fast enough. He was lazy as hell. Now it is a whole new ballgame, great spirit at State!

Ο Τραμπ απέπεμψε τον Τίλερσον τον περασμένο Μάρτιο με ένα tweet μετά από μια σειρά δημόσιων αντιπαραθέσεων για την πολιτική που έπρεπε να ακολουθήσουν οι ΗΠΑ έναντι της Βόρειας Κορέας, του Ιράν και της Ρωσίας, ενώ οι σχέσεις τους είχαν χαλάσει περαιτέρω όταν κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα, σύμφωνα με το οποία ο πρώην γενικός διευθυντής της Exxon Mobil Corp αποκαλούσε σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις «ηλίθιο» τον Τραμπ.

Σε συνέντευξή του που παραχώρησε την Πέμπτη στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS ο Τίλερσον δεν έκρυψε τις κάκιστες σχέσεις που διατηρούσε με τον Τραμπ.

«Πιστεύω ότι εν μέρει οφειλόταν στο προφανές γεγονός ότι είμαστε εντελώς διαφορετικοί. Δεν έχουμε το ίδιο σύστημα αξιών», εξήγησε. «Έπρεπε να του λέω: Κύριε πρόεδρο, καταλαβαίνω τι θέλετε να κάνετε αλλά δεν μπορείτε να το κάνετε με αυτόν τον τρόπο, γιατί παραβιάζεται ένας νόμος, μια συνθήκη».

«Αυτό τον ενοχλούσε πολύ. Πιστεύω ότι βαρέθηκε εκείνον τον τύπο που του έλεγε κάθε μέρα "δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, ας δούμε τι μπορεί να γίνει"», πρόσθεσε, σχολιάζοντας την απόλυσή του, πριν από εννέα μήνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ρεξ τιλερσον
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ