Πιεσμένοι στην κυβέρνηση: Αναζωπυρώνονται οι έριδες με τους ΑΝΕΛ για τη Συμφωνία των Πρεσπών - iefimerida.gr

Πιεσμένοι στην κυβέρνηση: Αναζωπυρώνονται οι έριδες με τους ΑΝΕΛ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Πάνος Καμμένος με τον Αλέξη Τσίπρα/ Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ.ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Σε νέες… περιπέτειες μπαίνουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο με αφορμή τις δηλώσεις Ζάεφ και τα περί Μακεδονικής γλώσσας, αφού ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος διεμήνυσε ότι έχει λήξει κάθε συζήτηση για την επιβίωση της λεγόμενης Συμφωνίας των Πρεσπών, την ώρα που κρίνεται αβέβαιη και η στάση του Ποταμιού.

Υπό αυτά τα δεδομένα, και ενώ ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν στη Μόσχα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε χθες να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Δείχνοντας προς την ΠΓΔΜ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε σε συνέντευξή του (News24/7) ότι «εξαιτίας του γεγονότος ότι δίνει (σσ. ο Ζάεφ) μια πολιτική μάχη μπορεί να υπερβάλει ως προς τις ερμηνείες». Προαναγγέλλοντας ότι θα ακολουθήσουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να εξασφαλιστεί «ο απόλυτος σεβασμός της συμφωνίας των Πρεσπών»!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Iefimerida εκκρεμεί σε ποιους διπλωματικούς χειρισμούς θα προχωρήσει η ηγεσία της κυβέρνησης, καθώς εξετάζουν ήδη διάφορα ενδεχόμενα. Το Μέγαρο Μαξίμου άλλωστε, όπως και ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, έχουν διαψεύσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να ζητήσουν ερμηνευτικό πρωτόκολλο για τη Συμφωνία, που σημαίνει ότι θα αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις.

Χαμηλοί τόνοι με Καμμένο

Οι δηλώσεις του μικρού κυβερνητικού εταίρου ότι μετά τις δηλώσεις Ζάεφ έχει λήξει η συζήτηση για τη συμφωνία δεν εξέπληξαν το Μαξίμου. Παρόλα αυτά, οι κυβερνητικοί προσπαθούν και πάλι να μη ρίξουν λάδι στη φωτιά για ένα θέμα που ταλαιπωρεί πολιτικά αμφότερα τα κόμματα. «Κρατάω την πολιτική δήλωση του κ. Καμμένου ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου και του πρωθυπουργού που είπε ότι ποτέ οι ΑΝΕΛ δε θα συμπράξουν με την ΝΔ για να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πρέσινγκ σε Ποτάμι και… προοδευτικές δυνάμεις να ψηφίσουν

Αποφεύγοντας να αποσαφηνίσουν με πόσες ψήφους θα περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή, από την κυβέρνηση συνεχίζουν το… στενό μαρκάρισμα σε Ποτάμι και τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις για να μην αλλάξουν στάση. «Δεν πρέπει οι προοδευτικές δυνάμεις να αφήσουμε μια ευκαιρία να πάει αναξιοποίητη», είπε ο κ. Τζανακόπουλος, καλώντας το Ποτάμι να ζυγίσει τα δεδομένα. Στον απόηχο, τέλος, όσων λέγονται περί συνεργασίας με τη ΝΔ, σχολίασε ότι δεν πρέπει να λειτουργήσει με όρους «κοντόφθαλμους και βραχυπρόθεσμων σχεδιασμών», παρά να συνεχίσει στη γραμμή που χάραξε από την πρώτη στιγμή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ