Ο διπλωματικός σύμβουλος Τσίπρα διαψεύδει τα περί ερμηνευτικής δήλωσης για τις Πρέσπες - iefimerida.gr

Ο διπλωματικός σύμβουλος Τσίπρα διαψεύδει τα περί ερμηνευτικής δήλωσης για τις Πρέσπες

Ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Βαγγέλης Καλπαδάκης (δεξιά) -Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διεύψευσε από τη Μόσχα ο προϊστάμενος του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Βαγγέλης Καλπαδάκης, σημερινά δημοσιεύματα ότι επεξεργάζεται ερμηνευτική δήλωση σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, ο κ. Καλπαδάκης παρέπεμψε στις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου που τονίζουν ότι η προσοχή της κυβέρνησης εστιάζεται στη διαδικασία των συνταγματικών τροπολογιών.

Υπενθυμίζεται ότι πληροφορίες που διακινούνται από χθές, αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει κάνει δεκτή την πρόταση που του υπέβαλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, τα δύο μέρη να υπογράψουν ένα συμπληρωματικό ερμηνευτικό πρωτόκολλο που θα έχει την σφραγίδα του ΟΗΕ, ώστε να διευκρινιστούν σημεία που ερμηνεύονται διαφορετικά από τις δύο πλευρές. Οπως έγραψε μάλιστα η εφημερίδα η Εστία, το πρωτόκολλο θα ενταχθεί σαν παράρτημα στην Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο για την σύνταξή του φέρεται να έχει ο διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα Ευάγγελος Καλπαδάκης.

«Πρέπει να εξηγηθούν συγκεκριμένα πράγματα από την ΠΓΔΜ. Καταλαβαίνω ότι ο κ. Ζάεφ δίνει πολιτική μάχη για να ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση και υπερβάλλει στις ερμηνείες. Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να εξασφαλιστεί ο απόλυτος σεβασμός της συμφωνίας των Πρεσπών από τη γειτονική μας χώρα» δήλωσε (news 247) ο κ. Τζανακόπουλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ