Νέο πογκρόμ συλλήψεων στην Τουρκία: Χειροπέδες σε δεκάδες ύποπτους γκιουλενιστές - iefimerida.gr

Νέο πογκρόμ συλλήψεων στην Τουρκία: Χειροπέδες σε δεκάδες ύποπτους γκιουλενιστές

Τουλάχιστον 96 άτομα συνελήφθησαν σήμερα στην Τουρκία (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χειροπέδες σε δεκάδες υπόπτους γκιουλενιστές φόρεσε η αστυνομία στην Τουρκία, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για τις συλλήψεις δεκάδων ακόμη σε διάφορες περιοχές της χώρας.

41 άτομα συνελήφθησαν το πρωί βάσει ενταλμάτων που εξέδωσε η εισαγγελία της Άγκυρας, ενώ καταζητούνται άλλα 46 άτομα σε άλλες επαρχίες. Πρόκειται ως πρώην μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας, τα οποία κατηγορούνται για διασυνδέσεις με το κίνημα του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως ενορχηστρωτή της απόπειρας ανατροπής του Ταγίπ Ερντογάν τον Ιούλιο του 2016.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu οι επιχειρήσεις της αστυνομίας συνεχίζονται. Την ίδια ώρα η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για άλλους 41 «υπόπτους για τρομοκρατική δράση», μέλη της χωροφυλακής.

Το πογκρόμ που έχει εξαπολύσει ο Τούρκος πρόεδρος κατά οπαδών του επί σειράν ετών πρώην συμμάχου του έχει προκαλέσει την έντονη καταδίκη της αντιπολίτευσης, αλλά και πολλών δυτικών χωρών. Ακόμη και αντίπαλοι του κινήματος του Γκιουλέν θεωρούν ότι παραβιάζονται τα δικαιώματα των κατηγορουμένων.

Στο μεταξύ στη Σμύρνη οι Αρχές συνέλαβαν 53 άτομα, όπως αναφέρει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah, σύμφωνα με την οποία καταζητούνται συνολικά 62 άνθρωποι σε 17 επαρχίες, ως επί το πλείστον δικαστικοί υπάλληλοι και φύλακες σωφρονιστικών καταστημάτων.

Σχεδόν δυόμιση χρόνια μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κάθε εβδομάδα η αστυνομία προβαίνει σε νέο κύμα συλλήψεων, καθώς η κυβέρνηση βλέπει παντού «εχθρούς του κράτους» και στρέφεται μεταξύ άλλων κατά αντιφρονούντων, ακαδημαϊκών, υπέρμαχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοσιογράφων. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του περασμένου μήνα, συνολικά 218.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στην Τουρκία από το 2016, περισσότεροι από 130.000 αποπέμφθηκαν από το δημόσιο, και άλλοι 15.000 από τις ένοπλες δυνάμεις, μεταξύ των οποίων 150 στρατηγοί και ναύαρχοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία συλλήψεις ΓΚΙΟΥΛΕΝΙΣΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ