Το υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής λέει τώρα ότι ως τα Χριστούγεννα η Μόρια θα έχει μόνο 1.000 υπεράριθμους μετανάστες - iefimerida.gr

Το υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής λέει τώρα ότι ως τα Χριστούγεννα η Μόρια θα έχει μόνο 1.000 υπεράριθμους μετανάστες

Μετανάστες στη Μόρια (Φωτογραφία: Εurokinissi)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στόχος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σύμφωνα με πηγές του, είναι -μέχρι τα Χριστούγεννα- να μετακινηθούν τόσοι αιτούντες άσυλο από το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας ώστε να παραμένουν εκεί όχι περισσότεροι από 4.000 (αν και οι προδιαγραφές του είναι για 3.000 άτομα).

Σήμερα μετά την αναχώρηση χθες 300 ατόμων με το πλοίο της γραμμής (με κατεύθυνση τον Πειραιά), η Μόρια φιλοξενεί επίσημα 5.388 αιτούντες άσυλο, ενώ άλλοι 300 έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν το βράδυ και άλλοι τόσοι την ερχόμενη Δευτέρα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο σύνολό τους οι αναχωρούντες ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες αιτούντων άσυλο (οικογένειες με παιδιά, άρρωστοι, γυναίκες μόνες κ.λπ.).

Οπως έχει γίνει γνωστό, οι αναχωρούντες από τη Λέσβο κατευθύνονται από τον Πειραιά σε δομές που δημιουργήθηκαν και λειτουργούν στη Βόλβη της Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι το Σεπτέμβριο η Μόρια είχε βρεθεί να φιλοξενεί περί τα 9.000 άτομα τα οποία ζούσαν κάτω από άλθιες συνθήκες με αποτέλεσμα η χώρα να γίνεται πρωτοσέλιδο στον ξένο τύπο ξανά για έναν άσχημο λόγο. Τα περισσότερα δημοσιεύματα μιλούσαν για το «κολαστήριο της Μόριας», περιγράφοντας τις τραγικές και απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης στο hot spot αλλά και την έξαρση της εγκληματικότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ