Το Μπάγκειον μετατρέπεται σε Hotel Apocalypse -Ετοιμα τα υπνοδωμάτια, στρωμένα τα τραπέζια - iefimerida.gr

Το Μπάγκειον μετατρέπεται σε Hotel Apocalypse -Ετοιμα τα υπνοδωμάτια, στρωμένα τα τραπέζια

Hotel Apocalypse
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 28 Δεκεμβρίου το ιστορικό Ξενοδοχείο Μπάγκειον που σχεδίασε ο Τσίλερ, παραπάνω από έναν αιώνα πριν, θα μεταμορφωθεί σε Hotel Apocalypse.

Ο βαριές πόρτες θα ανοίξουν, τα υπνοδωμάτια θα ετοιμαστούν, τα τραπέζια θα στρωθούν και η αίθουσα χορού θα λάμψει για να προσφέρει κάτι απλό και συνάμα πολύτιμο, τη φιλοξενία των καλεσμένων ενός πάρτι λίγο πριν το τέλος του κόσμου.

Το Hotel Apocalypse είναι μία βιωματική (immersive) παράσταση που καλεί τους θεατές να αναλάβουν τους ρόλους των επισκεπτών σε ένα παρακμιακό ξενοδοχείο που θα τους φιλοξενήσει για τις τελευταίες ώρες πριν την συντέλεια της ανθρωπότητας.

«Περιμένουμε τους επισκέπτες να έρθουν φορώντας τα πιο αγαπημένα τους ρούχα, από φορέματα και κοστούμια έως πιτζάμες και αθλητικά, ό, τι φαίνεται πιο ταιριαστό στον καθένα για την περίσταση» εξηγεί μιλώντας στο iefimerida ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος.

Είναι μία σκηνική σύνθεση που σε προσκαλεί να εξερευνήσεις δωμάτια, να δοκιμάσεις εμπειρίες με όλες σου τις αισθήσεις και να συμμετέχεις σε γιορτές που κορυφώνονται με το πάρτι για το τέλος του κόσμου. Είναι μία απόπειρα προσέγγισης του θεάτρου ως μία αστική τελετουργία που εμπνέεται από την σύγχρονη ποπ κουλτούρα και παγκόσμιους αρχέτυπους μύθους.

Μία παράσταση-κοινωνική εκδήλωση που συναντά το θέατρο, που συναντά τη νυχτερινή διασκέδαση

«Οι ηθοποιοί θα υπενθυμίσουν στους θεατές-κοινό-επισκέπτες πως είναι οι τελευταίοι άνθρωποι που θα δουν πριν το τέλος. Ένα τέλος αόριστο και απειλητικό που κινείται από το Νότιο ημισφαίριο προς το Βόρειο δημιουργώντας καραβάνια προσφύγων και κάθε είδους πολιτικές, ηθικές και προσωπικές κρίσεις, καθώς άνθρωποι προσπαθούν να βρουν από κάτι να κρατηθούν όσο υπάρχει ακόμη χρόνος» σημειώνει ο Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος.

«Αυτό το κάτι θα το ανακαλύψει προσωπικά ο κάθε επισκέπτης μόνος, εξερευνώντας το κτήριο αλλά και τον εαυτό του μέσα σε αυτό που έχουμε δημιουργήσει: μια κοινωνική εκδήλωση που συναντά το θέατρο, που συναντά τη νυχτερινή διασκέδαση, που συναντά την αρχιτεκτονική περιήγηση, που συναντά μία θρησκευτική τελετή, που συναντά την αφήγηση ενός μύθου. Ενός μύθου προσωπικού και ταυτόχρονα παγκόσμιου. Ενός μύθου που θα πλάθεται διαφορετικά την κάθε βραδιά ανάλογα με το κοινό».

«Το βιωματικό θέατρο στην Ελλάδα έχει κάνει τα πρώτα του  βήματα και συνήθως σε φεστιβάλ και όχι στο χειμερινό ρεπερτόριο»

«Δεν ξέρουμε κατά πόσο εύκολο είναι αυτό που φτιάχνουμε να το δεχτεί το κοινό και ακόμα περισσότερο, κατά πόσο θα αφήσει αυτήν την εμπειρία να το επηρεάσει ουσιαστικά. Το βιωματικό θέατρο στην Ελλάδα έχει κάνει τα πρώτα του βήματα και συνήθως σε φεστιβάλ και όχι στο χειμερινό ρεπερτόριο, αλλά πιστεύω πως το να έρχεσαι κοντά με τους θεατές ως καλλιτέχνης μόνο καλό μπορεί να κάνει σε μία εποχή που η κοινωνικοποίηση παίρνει όλο και πιο πολύ ψηφιακές και απρόσωπες μορφές.

Το θέατρο είναι μία κατεξοχήν κοινωνική μορφή τέχνης, βασίζεται στην επαφή και στην επικοινωνία και σε αυτήν -την εν δυνάμει- εγγύτητα προσπαθούμε να επιμείνουμε. Ερχόμαστε σε αυτό το παιχνίδι-συμφωνία που κάνουμε μαζί με το κοινό με ειλικρίνεια και χωρίς διάθεση εξαπάτησης, θέλοντας να βρούμε τα στοιχεία εκείνα που θα μας ενώσουν, μέσα στον λίγο χρόνο που παρέχει μία παράσταση» καταλήγει ο σκηνοθέτης.

Το Μπάγκειον μετατρέπεται σε Hotel Apocalypse -Ετοιμα τα υπνοδωμάτια, στρωμένα τα τραπέζια  | iefimerida.gr 1

«Hotel Apocalypse» / Από 28 Δεκεμβρίου έως 17 Φεβρουαρίου στο Μπάγκειον

Σκηνοθεσία / Σύνθεση Κειμένων: Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος

Παίζουν (αλφαβητικά): Χαρά Κολαΐτη (Άννα Γούλα), Βίκυ Κυριακουλάκου, Δανάη Λουκάκη, Απόλλων Μπόλλας, Μιχάλης Οικονόμου, Κοσμάς Χατζής

Κοστούμια: Μαρία-Σεσίλ Ιγγλέση
Σκηνικά / Φωτισμοί: Marco Turcich / Δήμος Κλημενώφ
Επιμέλεια Κειμένων: Ισαβέλλα Μαργάρα

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή : 20:00, Σάββατο : 21:00, Κυριακή : 20:00

Το Hotel Apocalypse είναι μία βιωματική (immersive) παράσταση που καλεί τους θεατές να αναλάβουν τους ρόλους των επισκεπτών μέσα στο Μπάγκειον στην Ομόνεια, φωτογραφία:bageios.gr
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ