«Δεν αντέχω άλλο, μου στήνουν ενέδρες» - Έτοιμος να τα βροντήξει ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών - iefimerida.gr

«Δεν αντέχω άλλο, μου στήνουν ενέδρες» - Έτοιμος να τα βροντήξει ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών

O υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Θύμα αλλεπάλληλων ενεδρών» από κυβερνητικά στελέχη παραπονείται ότι είναι ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, καθώς αμφισβητείται η θέση του στην κυβέρνηση εν μέσω εντάσεων για τον προϋπολογισμό του 2019.

Σε γραπτό μήνυμα που έστειλε σε φίλο του από την Forza Italia ο Τζιοβάνι Τρία ανέφερε, σύμφωνα με την εφημερίδα Il Giornale: «Δεν αντέχω άλλο. Μου στήνουν τη μία ενέδρα μετά την άλλη. Η τελευταία ήταν όταν με έστειλαν ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιστροφής κατά την επιστροφή μου από το Ecofin. Εμένα, το μόνο που ενδιαφέρει, είναι η σωτηρία της χώρας. Αυτό με καθοδηγεί. Ειδάλλως, αν αφορούσε μόνον εμένα θα είχα ήδη....»

Τη λέξη παραίτηση, πάντως, δεν την ανέφερε.

Ο 70χρονος υπουργός έχει συγκρουστεί με τους δύο ηγέτες των λαϊκιστικών εταίρων του κυβερνητικού συνασπισμού πιέζοντας για μείωση του στόχου του ελλείμματος κάτω από το 2% και για συμφιλιωτικό πνεύμα στις διαβουλεύσεις με τις Βρυξέλλες. Προ ημερών οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι και Λουίτζι Ντι Μάιο τόνισαν ότι έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε στις διαβουλεύσεις με την Κομισιόν, υιοθετώντας μια στάση που έδειξε να βάζει στο περιθώριο τον Τρία.

Σύμφωνα με την La Stampa οι Πεντάστεροι κατηγορούν τον Τρία ότι είναι πολύ ελαστικός στις διαβουλεύσεις με τις Βρυξέλλες και τόσο ο αρχηγός τους όσο και ο πρωθυπουργός Κόντε επιθυμούν την αποχώρηση του υπουργού Οικονομικών πιθανώς τον Ιανουάριο μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού στη Βουλή, αλλά προσκρούουν στις αντιδράσεις του επικεφαλής της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ