Euroleague: Ανεβαίνει η Μακάμπι του Σφαιρόπουλου - iefimerida.gr

Euroleague: Ανεβαίνει η Μακάμπι του Σφαιρόπουλου

Φωτογραφία: Twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αμυντικό ρεσιτάλ στον... επίλογο του αγώνα, η Μακάμπι Τελ Αβίβ σημείωσε μεγάλη ανατροπή και έφυγε με σπουδαίο «διπλό» από την Κωνσταντινούπολη, πανηγυρίζοντας για πρώτη φορά εφέτος back to back νίκες.

Οι ισραηλινοί αρχίζουν να αφομοιώνουν τη φιλοσοφία και την έμφαση στην άμυνα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, παιρνόντας νικηφόρα με 73-71 από την έδρα της Νταρουσάφακα, για την 11η αγωνιστική της Euroleague, περιορίζοντας τους Τούρκους σε μόλις 9 πόντους στο τέταρτο και καθοριστικό δεκάλεπτο. Η Μακάμπι πανηγύρισε την 3η εφετινή νίκη της και δεύτερη διαδοχική, υποχρεώνοντας την ουραγό Νταρουσάφακα στη 10η απώλεια. Πρωταγωνιστής των νικητών ο Τζόνι Ο'Μπράιαντ με 12 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Στην Ποντγκόριτσα, η Μπουντούτσνοστ μπορεί να έχει ρεκόρ 3-8, αλλά αυτό δεν την περιορίζει στο να εξελίχθεί σε φονέα των γιγάντων. Μετά τους θριάμβους επί της Μπασκόνια και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σειρά πήρε σήμερα η Μπαρτσελόνα, η οποία έπεσε στο Moraca με το τελικό 67-64, βλέποντας το ρεκόρ της να υποχωρεί σε 6-5. Κορυφαίοι των νικητών οι Ερλ Κλαρκ (12π.), Νεμάνια Γκόρντιτς (12π.) και Ντανίλο Νίκολιτς (11π.).

Στο Μόναχο, η Μπάγερν προσγείωσε την Κίμκι, που μετρούσε τρεις διαδοχικές νίκες, βελτιώνοντας σε 5-6 το ρεκόρ της και υποχρεώνοντας την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στην έβδομη απώλεια. Οι πρωταθλητές Γερμανίας επικράτησαν με 72-65 των Ρώσων, που υπέστησαν τη 2η ήττα τους σε πέντε αγώνες χωρίς τον τραυματία Αλεξέι Σβεντ, έχοντας κορυφαίους τους Νιχάντ Ντέντοβιτς (14π.), Βλάντιμιρ Λούτσιτς (13π.) και Ντέρικ Ουίλιαμς (10π.).

Τέλος, στο Μιλάνο η Γκραν Κανάρια έκανε την έκπληξη της βραδιάς υποχρεώνοντας την Αρμάνι στην 3η εντός έδρας ήττα της και και 5η στο σύνολο. Η «σταχτοπούτα» της εφετινής Euroleague πέρασε νικηφόρα με 94-86 από την έδρα των Ιταλών, βασιζόμενη στο επιθετικό πλουραλισμό της (σ.σ. σκόραραν όλοι πλην του Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι που δεν αγωνίστηκε. Κορυφαίος των νικητών, που βελτίωσαν σε 4-7 το ρεκόρ τους, ο Μάρκους Έρισκον με 17 πόντους.

Σε αναμετρήσεις για την 11η αγωνιστική της Euroleague, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 83-75

Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 67-64
Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 71-73
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Κίμκι (Ρωσία) 72-65
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Γκραν Κανάρια (Ισπανία) 86-94

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μακάμπι Euroleague
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ