Πρώην μπουζουξής ο πρώτος Έλληνας που θα πάει στο διάστημα - iefimerida.gr

Πρώην μπουζουξής ο πρώτος Έλληνας που θα πάει στο διάστημα

Νίκος Χαλικόπουλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Νικ Χαλίκ ή Νίκος Χαλικόπουλος όταν ήταν 8 ετών έφτιαξε ένα κατάλογο με τα 10 πράγματα που θα ήθελε να κάνει πριν πεθάνει. Ένα εξ'αυτών ήταν να ταξιδέψει στο διάστημα, κάτι το οποίο θα πραγματοποιήσει άμεσα, καθώς φιλοδοξεί να είναι μεταξύ των πρώτων τουριστών του διαστήματος.

Αφού έζησε με μια φυλή βεδουίνων στη Σαχάρα, πήγε στην Ανταρκτική, ανέβηκε στις υψηλότερες βουνοκορφές του κόσμου και κατέβηκε στα βάθη των ωκεανών, ενώ έχει δει από κοντά και το κουφάρι του Τιτανικού, τώρα είναι έτοιμος να πετάξει στο διάστημα. Για να πραγματοποιήσει αυτή του τη φιλοδοξία, πλήρωσε περίπου 30 εκατ. δολάρια για ναύλα και έξοδα, ενώ εκπαιδεύτηκε επί πολλούς μήνες στο διαστημικό σταθμό της Ρωσίας και πέρασε από εξονυχιστικά τεστ, αλλά πιστεύει ότι όλα αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά στη μοναδική εμπειρία που πρόκειται να ζήσει.

O Χαλικόπουλος, ο οποίος φροντίζει να επισκέπτεται την Ελλάδα τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, κατάγεται από τη Μεσσηνία, από όπου οι γονείς του αναγκάστηκαν να μετακομίσουν στην Αυστραλία – και συγκεκριμένα στη Μελβούρνη - στα τέλη της δεκαετίας του '50, εξαιτίας της άσχημης οικονομικής τους κατάστασης.

Από έφηβος λάτρευε την ελληνική μουσική και έπαιζε μπουζούκι σε ελληνικές ταβέρνες της Μελβούρνης, αλλά στα 18 του αισθάνθηκε να τον «πνίγει» η Αυστραλία και μετανάστευσε στο Λος Αντζελες, όπου βρήκε «πρόσφορο έδαφος» για να καλλιεργήσει τα μουσικά και επιχειρηματικά του ενδιαφέροντα.

Πρώην μπουζουξής ο πρώτος Έλληνας που θα πάει στο διάστημα | iefimerida.gr 0

Σήμερα, έχει καταφέρει να φτιάξει μια τεράστια περιουσία, συμβουλεύοντας φιλόδοξους επιχειρηματίες για το πώς μπορούν να γίνουν πολυεκατομμυριούχοι, ενώ διαθέτει δεκάδες ακίνητα στην Αυστραλία, τις ΗΠΑ, την Ελλάδα, το Μαρόκο κι αλλού, και μετοχές αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ