«Βουλιάζουν» τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο-Παρίσι-Φρανκφούρτη -Χάνουν πάνω από 3% - iefimerida.gr

«Βουλιάζουν» τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο-Παρίσι-Φρανκφούρτη -Χάνουν πάνω από 3%

Φωτογραφία: AP Photo/Thibault Camus
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mεγάλη πτώση καταγράφουν τα Χρηματιστήρια του Παρισιού, του Λονδίνου και της Φρανκφούρτης.

Οι επενδυτές εκφράζουν φόβους για κλιμάκωση των εντάσεων στις σινοαμερικανικές εμπορικές σχέσεις, μετά τη σύλληψη, στον Καναδά, της Μενγκ Ουάνγκζου, κόρης του ιδρυτή της κινεζικής εταιρείας τεχνολογίας Huawei.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι ΗΠΑ θεωρούν την Μενγκ ύποπτη για παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων εναντίον του Ιράν. Η σύλληψή της και η ενδεχόμενη έκδοσή της στις ΗΠΑ πυροδοτεί αναταράξεις στα παγκόσμια χρηματιστήρια.

Στις 17.00 (ώρα Ελλάδας) το Χρηματιστήριο του Παρισιού έχανε άνω του 3%. Ο δείκτης CAC 40 έχανε 143,81 μονάδες, πέφτοντας στις 4.800,56 μονάδες. Λίγο νωρίτερα, ο δείκτης DAX του Χρηματιστηρίου της Φραγκφούρτης έχανε 335,9 μονάδες (άνω του 3%), πέφτοντας στις 10.864,38 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Δεκέμβριο του 2016.

Μεγάλες απώλειες καταγράφει κατά τη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, χάνοντας άνω του 3%, λόγω των ανησυχιών για τις συνέπειες που μπορεί να έχει στις σινοαμερικανικές εμπορικές σχέσεις η σύλληψη της Μενγκ Ουάνγκζου, κόρης του ιδρυτή του κινεζικού κολοσσού Huawei στον Καναδά.

Περίπου μιάμιση ώρα πριν από το κλείσιμο, ο δείκτης FTSE-100 υποχωρούσε στις 6.705,66 μονάδες, με απώλειες 3,12%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ