Κοινωνική προσφορά με διάρκεια από την Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. - iefimerida.gr

Κοινωνική προσφορά με διάρκεια από την Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε, 42 χρόνια τώρα βρίσκεται δίπλα στον Έλληνα καταναλωτή, προσφέροντας ποιοτικά προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές.

Από το 1976 με το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος στη Θεσσαλονίκη, η Διαμαντής Μασούτης εξαπλώνεται πανελλαδικά με ένα δίκτυο, προς το παρόν, 331 καταστημάτων, προσφέροντας εργασία σε περισσότερους από 8.150 εργαζόμενους. Ειδικότερα η πρόσφατη εξαγορά της Προμηθευτικής αποτέλεσε την σημαντικότερη επένδυση της εταιρίας τα τελευταία χρόνια και τόνωσε την αγορά εργασίας με δημιουργία νέων θέσεων.

Σε μια αγορά που βρίσκεται σε συνεχή αλλαγή, η ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ στέκεται δίπλα στου πελάτες της προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία αγορών. Συγχρόνως, αντιλαμβανόμενη την σπουδαιότητα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης διαθέτει ένα ευρύ πρόγραμμα δράσεων και αναπτύσσει πλήθος πρωτοβουλιών.

Από το 2012 βραβεύεται στην Ελλάδα ως το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στα βραβεία Great Place to Work, ενώ από το 2013 διακρίνεται παράλληλα και στην Ευρώπη. Φροντίζει για τη διαρκή εκπαίδευση, ανάπτυξη και επιμόρφωση των εργαζόμενων της.

Από το 1993 λειτουργεί, ανελλιπώς, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Τράπεζα αίματος Μασούτη» για το προσωπικό της εταιρείας και τους συγγενείς τους. Κάθε χρόνο πραγματoποιούνται 2 αιμοδοσίες στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Περιβάλλον και φιλανθρωπικές δράσεις έχουν κοινή αφετηρία. Με τίτλο «Καθημερινές Δράσεις για την κοινωνία» και «Καθημερινές Δράσεις για το περιβάλλον» η εταιρεία διοργανώνει και συμμετέχει σε ενέργειες με φιλανθρωπικό και οικολογικό χαρακτήρα.

  • Ενισχύει κοινωνικά παντοπωλεία δήμων εδώ και χρόνια. Στηρίζοντας σταθερά 180 άπορες οικογένειες, παρέχοντας βασικά είδη που η αξία τους ξεπερνάει έως σήμερα τα 400.000€. 
  • Για 2η χρονιά συνεχίζει την στρατηγική συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μέσω του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή», για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας. Το 2017 μέσω του Προγράμματος «Μαζί όπου υπάρχει ανάγκη» διανεμήθηκαν περισσότερα από 12.000 δέματα σε οικογένειες στις περιοχές της Αλεξανδρούπολης, του Διδυμότειχου, της Ορεστιάδας, των Ιωαννίνων και της Χαλκίδας, στη Σαμοθράκη και στις Φέρες ,σε συνεργασία με τις κατά τόπους Μητροπόλεις. Το 2018 είναι η χρονιά στην οποία το πρόγραμμα επεκτείνεται γεωγραφικά με την προσθήκη νέων πόλεων και περιοχών όπως η Αττική, η Λάρισα και η Κομοτηνή.
  • «Υιοθετεί χαμόγελα» φροντίζοντας τη στοματική υγεία παιδιών που φιλοξενούνται σε ιδρύματα και σχολεία, παρέχοντας δωρεάν προληπτικές εξετάσεις και προϊόντα στοματικής υγιεινής. Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται από οδοντιάτρους των κατά τόπων οδοντιατρικών συλλόγων.
Κοινωνική προσφορά με διάρκεια από την Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. | iefimerida.gr 0


Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες με ενδεικτικά projects όπως:

  • Ο καθαρισμός του παραλιακού μετώπου της Περαίας, σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Καθαριότητας του Δήμου Θερμαϊκού
  • Η δωρεά ιατροτεχνικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών και Αριδαίας
  • Η στήριξη των τοπικών παραγωγών και των ελληνικών προϊόντων. Tο 97% των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας της Μασούτης παράγονται στην Ελλάδα. 
Κοινωνική προσφορά με διάρκεια από την Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. | iefimerida.gr 1

Ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι εμφανής σε κάθε σημείο της εφοδιαστικής αλυσίδας. Στο Logistics Center εφαρμόζονται project αειφορίας όπως το Zero Waste Concept, το οποίο εμπεριέχει διαδικασίες ανακύκλωσης, κυκλικής οικονομίας στη συσκευασία, backhauling, διαχείριση επιστροφών κα. Το Zero Waste Concept σχεδιάστηκε με σκοπό να ενισχύσει την περιβαλλοντική συνείδηση του προσωπικού της εταιρείας και να αναδείξει τη σημασία της μέσα στην εταιρική λειτουργία.

Για την Διαμαντής Μασουτής Α.Ε. η Εταιρική Υπευθυνότητα αποτελεί βασική υποχρέωση συνεισφοράς στην κοινωνία και τους πολίτες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μασούτης κοινωνική προσφορά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ