Αυστρία: Μη εφικτή πλέον η αύξηση της δύναμης της Frontex - iefimerida.gr

Αυστρία: Μη εφικτή πλέον η αύξηση της δύναμης της Frontex

Μέλη της Frontex/ Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως πλέον μη εφικτή θεωρεί την προτεινόμενη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αύξηση του αριθμού των υπαλλήλων της Frontex σε 10.000, ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών και προεδρεύων του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμπερτ Κικλ.

Στις έως τώρα συζητήσεις διαπιστώθηκε πως τα σχέδια της Επιτροπής με συγκεκριμένους αριθμούς έως το 2020 υπερβαίνουν ρεαλιστικά τις διαστάσεις του εφικτού, ανέφερε ο προερχόμενος από το συγκυβερνών --με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς-- ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, Χέρμπερτ Κικλ, σε δηλώσεις του το μεσημέρι στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, με την ευκαιρία του σημερινού τελευταίου Συμβουλίου Υπουργών υπό αυστριακή Προεδρία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα σταθμιστεί ένας συμβιβασμός, ωστόσο είναι σημαντικό να μην βαρύνονται υπερβολικά οι χώρες-μέλη της ΕΕ, όλα χρειάζονται ένα προκριματικό στάδιο, η Frontex χρειάζεται μαχητικότητα και ισχύ σε προσωπικό, όμως η εντατικοποίηση της προστασίας των εξωτερικών συνόρων δεν επιτρέπεται να οδηγήσει σε απώλεια των δυνατοτήτων σε άλλους τομείς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ