Ποτάμι: Θέλω να μη διαλύεται η πόλη σε κάθε διαδήλωση - iefimerida.gr

Ποτάμι: Θέλω να μη διαλύεται η πόλη σε κάθε διαδήλωση

Free Thinking Zone
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Τα κλειστά μαγαζιά και οι άδειοι δρόμοι δεν είναι πολιτισμός. Είμαστε απέναντι σε όλους εκείνους που επιχειρούν να επιβάλλουν τον νόμο της βίας. Η πόλη θα ζήσει με εκείνους που την κρατούν δημιουργική και ζωντανή».

«Θέλω να μην διαλύεται η πόλη σε κάθε διαδήλωση», αναφέρει το Ποτάμι και φέρνει παράδειγμα το βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone στη Σκουφά.

Συγκεκριμένα:

Το σημείο στο οποίο βρίσκεται το Free Thinking Zone δεν θα έλεγες ότι είναι το πιο ασφαλές σημείο της πόλης. Το αντίθετο.
Στα Εξάρχεια, καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με διαφορετικές μορφές βίας, τρομοκρατίας και εγκληματικότητας.
Οι περισσότεροι επιχειρηματίες, αλλά και τα ινστιτούτα και εκπαιδευτικά κέντρα της περιοχής έχουν αποφασίσει να κατεβάζουν ρολά ή να αναστέλλουν τη λειτουργία τους κάθε φορά που προμηνύονται επεισόδια. Οι κάτοικοι κλείνονται στα σπίτια τους. Τις προάλλες, στην επέτειο της 17ης Νοέμβρη, η πόλη έμοιαζε με πόλη που έχει κηρυχθεί σε στρατιωτικό νόμο. Κλειστά μαγαζιά, φόβος και ερημιά παντού, ελικόπτερα και χημικά αντί όμορφες μυρωδιές, μουσικές και γέλια από τις παρέες.
«Αυτή δεν είναι η εικόνα της πόλης που θέλω» λέει η Αρετή Γεωργιλή.
«Είναι μία τοξική, μία μη υγιής συνθήκη που το μόνο που μπορεί να προκαλέσει είναι περισσότερο φόβο και κοινωνίες ανασφαλείς, περισσότερο συντηρητικές, ανασφαλείς, μη ανεκτικές, κλειστές, που στρέφονται για την προστασία τους σε ακραίες λύσεις, τον φασισμό και την αυτοδικία».

Ο φόβος είναι ο χειρότερος εχθρός της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της κοινωνικής ειρήνης. Υποκύπτοντας στον φόβο, νομιμοποιούμε εκείνους που τον προκαλούν, μονιμοποιούμε αυτήν τη συνθήκη, υποκύπτουμε στο πρόβλημα, ενώ θα έπρεπε να είμαστε μέρος της λύσης.
Τα κλειστά λοιπόν μαγαζιά και οι άδειοι δρόμοι δεν είναι πολιτισμός. Αναμενόμενη λοιπόν η αντίδραση της Αρετή Γεωργιλή: «Όσο η πολιτεία δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και συντονισμένα το πρόβλημα, το Free Thinking Zone, το οποίο υπάρχει για να υπερασπίζεται τις ελευθερίες και τα ατομικά δικαιώματα, θα παραμένει ανοιχτό και θα είναι απέναντι σε όλους εκείνους που επιχειρούν να επιβάλλουν με τη βία τους δικούς τους κανόνες, παραβιάζοντας τα δικαιώματα των γύρω τους. Η πόλη θα ζήσει με εκείνους που την κρατούν δημιουργική και ζωντανή».

Φωτογραφία: Αφροδίτη Χουλάκη
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ποτάμι διαδήλωση free thinking zone
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ