ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Κλείνει η Νομική Κομοτηνής ως την Τρίτη -Για την ίδρυση 4ης σχολής στην Πάτρα

Κλείνει η Νομική Κομοτηνής ως την Τρίτη/ Φωτογραφία: EUROKINISSI
Κλείνει η Νομική Κομοτηνής ως την Τρίτη/ Φωτογραφία: EUROKINISSI

Η Γενική Συνέλευση της Νομικής Σχολής Κομοτηνής του ΔΠΘ αποφάσισε την αναστολή του εκπαιδευτικού έργου της έως την επόμενη Τρίτη.

Με αυτό τον τρόπο αντιδρά στην ανακοίνωση για ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής, στην Πάτρα. «Ως αντιπρύτανης, είμαι απολύτως σύμφωνος με την εν λόγω αντίδραση, διότι η πρόταση ίδρυσης Νομικής Σχολής στην πόλη της Πάτρας, από το Πανεπιστήμιο Πατρών, δεν καλύπτει καμία ανάγκη σε ότι αφορά το δικηγορικό επάγγελμα, όπως και καμία ανάγκη συνολικά της ακαδημαϊκής κοινότητας στην Ελλάδα», δήλωσε στο ΑΠΕ ο αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δ.Π.Θ., Φώτης Μάρης.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ίδρυση 4ης Σχολής θα έχει αρνητικές επιπτώσεις. «Θα δημιουργήσει έναν επιπλέον ανταγωνισμό και μια δυσκολότερη κατάσταση απ’ αυτή που βιώνουν σήμερα οι τρεις νομικές σχολές της χώρας και το σύνολο των νομικών που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Μάρης.

«Όταν για πρώτη φορά έγινε αναφορά για την ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αμέσως τόσο το Δ.Π.Θ. δια της Νομικής του αλλά και το ίδιο με το ανώτατο όργανο τη Σύγκλητο και τις πρυτανικές αρχές, όπως και όλοι οι φορείς στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και ιδιαίτερα στην Κομοτηνή, τοποθετήθηκαν αρνητικά. Επιχειρηματολόγησαν, δεν παρουσιάστηκε κανένα στην ουσία επιχείρημα που να καταδεικνύει την ανάγκη ίδρυσης μιας τέταρτης σχολής και νομίζουμε ότι μετά την τελευταία ανακοίνωση που έκανε η πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Κυριαζοπούλου, φαίνεται ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν λαμβάνει υπόψη τις απόψεις μας», δήλωσε ακόμη.

Την Πέμπτη συνεδριάζει η Σύγκλητος για το θέμα και θα τοποθετηθεί και θα αναπτύξει τις θέσεις της σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση ίδρυσης 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.