Το Χαϊδάρι -Ξανά- βραβεύτηκε ως βιώσιμη πόλη -Για το δωρεάν wi-fi που εγκατέστησε η αντιπολίτευση - iefimerida.gr

Το Χαϊδάρι -Ξανά- βραβεύτηκε ως βιώσιμη πόλη -Για το δωρεάν wi-fi που εγκατέστησε η αντιπολίτευση

Best City Awards: Το Χαϊδάρι βραβεύτηκε ως βιώσιμη πόλη -Για το δωρεάν wi-fi που έβαλε η αντιπολίτευση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην τελετή βράβευσης του διαγωνισμού Best City Awards 2018, μιας κορυφαίας διαγωνιστικής διαδικασίας για το καινοτόμο έργο της αυτοδιοίκησης και όχι μόνο, η παράταξη Χαϊδάρι Ξανά του Βαγγέλη Ντηνιακού έλαβε το ασημένιο βραβείο, στην κατηγορία «liveable city».

Το βραβείο έλαβε για την πρωτοβουλία της να εγκαταστήσει ελεύθερο ασύρματο δίκτυο ίντερνετ σε κεντρικούς κοινόχρηστους χώρους της πόλης.

Η εγκατάσταση του δικτύου με την ονομασία Haidariwifixana ολοκληρώθηκε τεχνικά και λειτουργεί από τον Φεβρουάριο του 2018 σε τρία σημεία της πόλης: Στο Κεντρικό Χαϊδάρι, στρ. Καραϊσκάκη στη συμβολή με την οδό Πλαστήρα, στην κεντρική Πλατεία του Δάσους και στο Εμπορικό Κέντρο του Δάσους.

Από τους πρώτους μήνες λειτουργίας του Haidariwifixana η ανταπόκριση των μοναδικών χρηστών είναι εντυπωσιακή έχοντας ξεπεράσει τους 4000 επισκέπτες μηνιαίως, γεγονός που αξιολογήθηκε ιδιαίτερα από την κριτική επιτροπή.

Στιγμιότυπο από τη βράβευση

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο διαγωνισμό αυτό διαγωνίζονται κυρίως Δήμοι οι οποίοι ασκούν διοίκηση και εκ των πραγμάτων έχουν στη διάθεσή τους ανθρώπινο δυναμικό και πόρους, ωστόσο το Χαϊδάρι Ξανά είναι η μόνη αντιπολίτευση η οποία βραβεύτηκε πανελληνίως, και μάλιστα για δεύτερη φορά.

Το 2016 το Χαϊδάρι Ξανά είχε βραβευτεί και πάλι για το Haidari-Agenda,την πλατφόρμα που έχει θέσει σε εφαρμογή μέσω της οποίας άμεσα οι δημότες μπορούν να θέσουν προς το Δήμο, προβλήματα προς επίλυση αλλά και προτάσεις προς υλοποίηση.

Από την αρχή της αντιπολιτευτικής της θητείας, η παράταξη του Βαγγέλη Ντηνιακού, σχεδόν 5 χρόνια τώρα, αλλάζοντας τα ήθη που επικρατούν στα Δημοτικά πράγματα με δράσεις όπως οι παραπάνω, ενεργεί άμεσα για το καλό της πόλης και των Δημοτών επιδιώκοντας θετικά αποτελέσματα και όχι εμποδίζοντας το έργο της Δημοτικής αρχής για να ωφεληθεί στις επόμενες εκλογές.

Η εγκατάσταση του δικτύου με την ονομασία Haidariwifixana ολοκληρώθηκε τεχνικά και λειτουργεί από τον Φεβρουάριο του 2018 σε τρία σημεία της πόλης

Η τελετή βράβευσης διεξήχθη στην Αθήνα το βράδυ της 29 Νοεμβρίου στο Σεράφειο Πολιτιστικό Κέντρο , όπου επίσης υπήρξαν και άλλες βραβεύσεις.

Ενδεικτικά υπόλοιπα βραβεία παρέλαβαν ο Δήμος Γλυφάδας, ο Δήμος Καλαμάτας, o Δήμος Αλίμου και ο Δήμος Αμαρουσίου.

Τέλος τιμητικό βραβείο μεταξύ άλλων έλαβε ο Σύλλογος Γονέων παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια «η Φλόγα».

Το Χαϊδάρι -Ξανά- βραβεύτηκε ως βιώσιμη πόλη -Για το δωρεάν wi-fi που εγκατέστησε η αντιπολίτευση | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χαϊδάρι Ξανά Χαϊδάρι Best City Awards 2018
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ