Ο «Λορέντζο» και οι απαγωγείς με τα GPS -Χρησιμοποιούσαν ως μέθοδο το «άρπαγμα της τίγρης» - iefimerida.gr

Ο «Λορέντζο» και οι απαγωγείς με τα GPS -Χρησιμοποιούσαν ως μέθοδο το «άρπαγμα της τίγρης»

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. / Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες της αστυνομίας, μπήκε τέλος στη δράση εγκληματικής ομάδας που προχωρούσε σε απαγωγές κοσμηματοπωλών, εμπόρων χρυσού και ιδιοκτητών μεταφορικών εταιρειών.

Ολα ξεκίνησαν από τη σύλληψη του ληστή πιστολέρο σε σούπερ μάρκετ στα Βριλήσσια. Στη συνέχεια ακολούθησε η σύλληψη ενός 40χρονου με το όνομα «Λορέντζο», ο οποίος είναι ο φερόμενος δολοφόνος της 51χρονης πρώην συζύγου ποδοσφαιρικού παράγοντα στη Μάνδρα Αττικής, ενώ συμμετείχε σε πληροφοριακό και μόνο επίπεδο στη δεύτερη εναέρια απόδραση με ελικόπτερο των Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι, από τις φυλακές Κορυδαλλού, στις 22 Φεβρουαρίου 2009.

Παράλληλα στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσαν και δύο συνεργοί των δύο ληστών των Βριλησσίων. Αστυνομικοί εντόπισαν ένα ζευγάρι, ηλικίας 39 και 35 ετών, μετά από στοχευμένο έλεγχο στο Νέο Κόσμο. Πάνω τους είχαν χειροβομβίδες αλλά και δύο πιστόλια.

Μάλιστα ο 39χρονος ήταν γνώριμος των Αρχών, αφού είχε απασχολήσει το 2012 την ΕΛ.ΑΣ. για πέντε απαγωγές με τη μέθοδο «tiger kidnapping» («άρπαγμα της τίγρης»). Αν και είχε καταδικαστεί στο παρελθόν σε 60 χρόνια κάθειρξης, ωστόσο σε μία από τις άδειες που έλαβε από τις φυλακές Δομοκού δεν επέστρεψε.

Οι απαγωγές με GPS και η απόπειρα στο Καπανδρίτι

Ο 43χρονος ήταν άριστος γνώστης στις παρακολουθήσεις με GPS. Αφού στην ουσία παγίδευε τα ΙΧ των υποψήφιων στόχων, όπως στην περίπτωση της 51χρονης στη Μάνδρα.

Στις 2 Οκτωβρίου 2018, μέλη της ομάδας των απαγωγέων επιχείρησαν να αρπάξουν μία ιδιοκτήτρια κοσμηματοπωλείου στο Καπανδρίτι. Της είχαν στήσει ενέδρα κοντά στο κατάστημά της στη συμβολή της Λ. Αθηνών και Καλάμου στο Καπανδρίτι. Σε μία προσπάθεια να στήσουν ένα εικονικό τροχαίο προκειμένου να την αρπάξουν, εμβόλισαν το όχημά της. Ωστόσο εκείνη, βλέποντας τις κινήσεις των δραστών, νόμιζε ότι πρόκειται για ληστές, και άρχισε να κορνάρει με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι κάτοικοι της περιοχής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ GPS Λορέντζο απαγωγείς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ