Καρέ καρέ η μεταγωγή του Ριχάρδου στις φυλακές Ναυπλίου [εικόνες] - iefimerida.gr

Καρέ καρέ η μεταγωγή του Ριχάρδου στις φυλακές Ναυπλίου [εικόνες]

Ο Ριχάρδος φθάνει στις φυλακές Ναυπλίου από την ΓΑΔΑ- φωτογραφία eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Nωρίς το πρωί ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς μεταφέρθηκε από το Μεταγωγών στις φυλακές Ναυπλίου, αφού δεν είχε φτάσει στη ΓΑΔΑ όπου κρατείτο το αποφυλακιστήριο.

Eτσι με βάση το έγγραφο που είχαν στα χέρια τους οι αρμόδιοι αξιωματικοί έπρεπε να ακολουθηθεί η διαδικασία της μεταφοράς του στις φυλακές Ναυπλίου.

Τώρα η προφυλάκιση των οκτώ κατηγορούμενων για το κύκλωμα χρυσού θα κριθεί τελικά στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Προσφυγές ετοιμάζουν οι συνήγοροι

Οι συνήγοροι υπεράσπισης μελετούν την κατάθεση προσφυγής στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας. Αντικείμενο της προσφυγής τους θα είναι η άρση της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων. Σε μία τέτοια περίπτωση το αίτημα αποφυλάκισης θα κριθεί τις επόμενες μέρες από τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελική αρχή φαίνεται να σταθμίζει διαφορετικά τα στοιχεία της υπόθεσης επικαλούμενη αντίθετες αποφάσεις σε υποθέσεις εξαγωγής χρυσού. Δικαστικές πηγές επισημαίνουν ότι η διαφορετική αυτή προσέγγιση σύμφωνα με πηγές από το χώρο της δικαιοσύνης αποτυπώνει τη νομική διάσταση απόψεων που έχει προκύψει για την υπόθεση αυτή.

Ο συνήγορος Αλέξης Κούγιας

Στο μεταξύ την άμεση αποφυλάκιση του γνωστού ενεχυροδανειστή ζητεί με προσφυγή του στην ανακρίτρια ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας, εκφράζοντας την απόλυτη νομική αντίδραση του για την στάση της εισαγγελέως, την οποία χαρακτηρίζει αδιανόητη.

Μόνη αρμόδια όπως υπογραμμίζει να αποφασίσει την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του εντολέα του, σε αυτή τη φάση, είναι η ανακρίτρια, ενώπιον της οποίας θα προσφύγει.

«Η κα Ανακριτής μπορεί να αποφυλακίσει τον εντολέα μας σύμφωνα με το νόμο και είναι μη δεσμευτική η γνώμη του Εισαγγελέα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας ο οποίος μάλιστα καλεί και τους συναδέλφους του, οι οποίοι εκπροσωπούν τους υπόλοιπους επτά κατηγορούμενους που έχουν κριθεί προφυλακιστέοι, να ακολουθήσουν το ίδιο δρόμο και να μην προσφύγουν στο Δικαστικό Συμβούλιο όπου η διαδικασία , όπως λέει, θα είναι χρονοβόρα.

«Για άλλη μια φορά διατυμπανίζουμε ότι η κράτηση του εντολέα μας είναι εντελώς παράνομη και διαπράττονται ήδη ποινικά αδικήματα από όσους συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, όπως εντελώς παράνομη ήταν και η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του» υπογραμμίζει ο συνήγορος του ενεχυροδανειστή και συμπληρώνει «Δηλώνουμε για άλλη μια φορά προς άρση κάθε παρεξηγήσεως ότι από το περιεχόμενο της δικογραφίας δεν προκύπτει το παραμικρό εις βάρος του εντολέα μας για τη διάπραξη του αδικήματος της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος, της τοκογλυφίας, καθώς και οιουδήποτε άλλου εγκλήματος».

Νωρίς το  πρωί ο Ριχάρδος μεταφέρθηκε στις φυλακές Ναυπλίου- φωτογραφία eurokinissi
Μάταια περίμενε το αποφυλακιστήριο ο Ριχάρδος..- φωτογραφία eurokinissi
Ο Ριχάρδος βγαίνει από την κλούβα της Αστυνομίας και οδηγείται στο εσωτερικό των φυλακών- φωτογραφία eurokinissi
Την άμεση αποφυλάκιση του Ριχάρδου ζητά ο συνήγορος του Αλέξης Κούβιας- φωτογραφία eurokinissi
Καρέ καρέ η μεταγωγή του Ριχάρδου στις φυλακές Ναυπλίου [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Η κλούβα πλησιάζει την πύλη των φυλακών Ναυπλίου- φωτογραφία eurokinissi
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ