Αμετανόητος ο μακελάρης του Οσλο - «Θα το ξαναέκανα», είπε στους δικαστές - iefimerida.gr

Αμετανόητος ο μακελάρης του Οσλο - «Θα το ξαναέκανα», είπε στους δικαστές

Αμετανόητος ο μακελάρης του Οσλο - «Θα το ξαναέκανα»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θα επαναλάμβανε τη σφαγή που πραγματοποίησε τον περασμένο Ιούλιο, όταν σκότωσε 77 ανθρώπους, δήλωσε σήμερα ενώπιων του δικαστηρίου ο μακελάρης του Οσλο, Αντερς Μπρέιβικ, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, τα παιδιά στο νησί Ουτόγια «δεν ηταν αθώα».

«Ναι, θα το έκανα και πάλι», είπε χαρακτηριστικά ο 33χρονος στη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της δίκης του, προσθέτοντας πως οι έφηβοι που σκότωσε στο νησί Ουτόγια δεν ήταν «αθώα παιδιά», αλλά «πολιτικοί ακτιβιστές που προωθούσαν την πολυπολιτισμικότητα».

Ο ίδιος είπε ακόμα πως το να τελειώσει τη ζωή του στη φυλακή ή να πεθάνει για το λαό του, αποτελεί «την ύψιστη τιμή», ενώ νωρίτερα είχε δηλώσει πως εκπροσωπεί νορβηγικές και ευρωπαϊκές αντιστασιακές οργανώσεις και το δίκτυο των Ιπποτών του Ναού.

Πρόσθεσε, επίσης, πως «πραγματοποίησε την πλέον καλοσχεδιασμένη και θεαματική πολιτική επίθεση στην Ευρώπη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ