Ο νεότερος YouTuber είναι μόλις επτά ετών και κερδίζει 22 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο νεότερος YouTuber είναι μόλις επτά ετών και κερδίζει 22 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο [βίντεο]

Ο 7χρονος Ράιαν. Φωτογραφία: YouTube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα 7χρονο αγόρι που αξιολογεί παιχνίδια αποκαλύφθηκε πως είναι το υψηλότερα αμειβόμενο άτομο στο YouTube, κερδίζοντας 22 εκατομμύρια δολάρια.

Το περιοδικό Forbes βρήκε πως ο Ράιαν, της Ryan ToysReview ξεπέρασε τον Τζέικ Πολ κατά 500.000 δολάρια για τους 12 μήνες μέχρι τον Ιούνιο.

Ο 7χρονος ποστάρει τακτικά βίντεο και η προώθηση ενός γαλάζιου μυστηριώδους αυγού που δείχνει το πρόσωπο του Ράιαν είχε πάνω από ένα εκατομμύριο προβολές από την Κυριακή που ανέβηκε.

Ο Ράιαν λέει πως η δημοτικότητά του οφείλεται στο ότι είναι «αστείος και διασκεδαστικός»

Το κανάλι Dude Perfect ήρθε στην τρίτη θέση, βγάζοντας 20 εκατομμύρια δολάρια, αναφέρει το Forbes.

Τα κέρδη του Ράιαν, τα οποία δεν περιλαμβάνουν φόρους ή τέλη που χρεώνονται από πράκτορες ή δικηγόρους, έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ερωτηθείς από το NBC γιατί τα παιδιά λατρεύουν τα βίντεό του, ο Ράιαν – ο οποίος τώρα είναι 8 ετών – απάντησε: «Επειδή είναι διασκεδαστικός και αστείος».


Το κανάλι δημιουργήθηκε από τους γονείς του Ράιαν τον Μάρτιο του 2015 και τα βίντεό του είχαν σχεδόν 26 δισεκατομμύρια προβολές και συγκέντρωσαν πάνω από 17,3 εκατομμύρια οπαδούς.

Το Forbes ανέφερε επίσης, πως μόνο το ένα εκατομμύριο δολάρια από το συνολικό ποσό των 22 εκατομμυρίων προέρχεται από διαφημίσεις που παρουσιάζονται πριν από τα βίντεο, ενώ τα υπόλοιπα από διαφημιστικές αναρτήσεις.

Σύμφωνα με το Forbes, το ποσό που συγκεντρώνεται από τις χρηματοδοτούμενες αναρτήσεις είναι μικρό σε σύγκριση με άλλους κορυφαίους YouTubers. «Είναι το αποτέλεσμα όχι μόνο του πόσο λίγες συμφωνίες κλείνει ο Ράιαν (ή η οικογένειά του), αλλά και το γεγονός ότι η δημοτικότητά του είναι αυτή που αποφέρει τα κέρδη».

Πάντως, τα παιχνίδια που εμφανίζονται στα βίντεό του, ξεπουλάνε αμέσως.

Τον Αύγουστο, η Walmart άρχισε να πωλεί ένα αποκλειστικό φάσμα παιχνιδιών και ρούχων που ονομάζεται «Ryan’s World» και ένα βίντεο δείχνει τον Ράιαν με τους γονείς του να ψάχνουν τα δικά του παιχνίδια σε ένα κατάστημα Walmart. Το βίντεο σημείωσε 14 εκατομμύρια προβολές μέσα σε τρεις μήνες.


Τα έσοδα από την συμφωνία με την Walmart αναμένεται να αυξήσουν σημαντικά το συνολικό κέρδος του Ράιαν το επόμενο έτος.

Δεδομένου πως είναι ακόμη παιδί, το 15% των κερδών του Ράιαν μπαίνει κατευθείαν σε έναν τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο θα μπορέσει να έχει πρόσβαση μόνο όταν γίνει ενήλικας.

Οι δίδυμες αδερφές του Ράιαν συμμετέχουν κι αυτές σε όλο αυτό το «παιχνίδι»: εμφανίζονται σε μερικά βίντεο σε ένα σχετικό κανάλι του YouTube με τίτλο « Ryan's Family Review».


Ένα βίντεο με τίτλο « Κορυφαία 10 πειράματα επιστήμης που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για παιδιά» με πρωταγωνιστή τα τρία παιδιά είχε περισσότερες από 26 εκατομμύρια προβολές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ youtube Forbes Ryan ToysReview Ράιαν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ