Επαναστατική μέθοδος θεραπείας του καρκίνου του προστάτη με... υπέρηχους! - iefimerida.gr

Επαναστατική μέθοδος θεραπείας του καρκίνου του προστάτη με... υπέρηχους!

Επαναστατική μέθοδος θεραπείας του καρκίνου του προστάτη με... υπερήχους!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολύ λιγότερες παρενέργειες σε σχέση με τις άλλες μεθόδους θεραπείας του καρκίνου του προστάτη που εφαρμόζονται, εμφανίζεται η νέα τεχνική των υπερήχων, καθώς σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα μόνο το 10% των ασθενών παρουσίασε, μετά την εφαρμογή του, στυτική δυσλειτουργία και κανείς ακράτεια ούρων.

Πάνω στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη με υπερήχους, δούλεψαν επιστήμονες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του University College του Λονδίνου. Συγκεκριμένα, 41 ασθενείς υποβλήθηκαν σε εστιασμένους υπέρηχους και διαπίστωσαν ότι η μέθοδός τους μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για πρόκληση των συνηθισμένων παρενεργειών που επιφέρουν οι παραδοσιακές θεραπείες (συνήθως σεξουαλική ανικανότητα και ακράτεια ούρων).

Οι εστιασμένοι υπερήχοι υψηλής ένταση, δεν καλύπτουν όλο τον προστατικό αδένα (κάτι που έχει αυξημένο κίνδυνο παρενεργειών), αλλά στοχευμένα μόνο τις περιοχές των καρκινικών κυττάρων. Η εκπομπή των υπερήχων θερμαίνει τα καρκινικά κύτταρα μέχρι την θερμοκρασία των 80 βαθμών Κελσίου, προκαλώντας μικρές παράπλευρες ζημιές στο γειτονικό μυϊκό και νευρικό ιστό.

Αν τα ευρήματα επιβεβαιωθούν και από μεγαλύτερες κλινικές δοκιμές, τότε, σύμφωνα με τους Βρετανούς γιατρούς, είναι δυνατό να αναθεωρηθεί η θεραπεία του καρκίνου του προστάτη και να γίνει πιο ακίνδυνη. Το βρετανικό Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας, που χρηματοδότησε τη μελέτη, χαρακτήρισε πολλά υποσχόμενα τα αποτελέσματά της.

Ο καρκίνος του προστάτη συχνά θέτει γιατρούς και ασθενείς μπροστά σε δίλημμα, καθώς από τη μια η νόσος σκοτώνει χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο, από την άλλη όμως η χειρουργική αφαίρεση του όγκου ή η ακτινοθεραπεία συχνά έχουν δυσάρεστες παρενέργειες, τη στιγμή μάλιστα που έχει διαπιστωθεί ότι ορισμένοι ασθενείς, οι οποίοι δεν κάνουν επέμβαση, δεν παρουσιάζουν τελικά επιδείνωση.

Η τεχνική θεωρείται φθηνότερη από τις υπάρχουσες και θα μπορούσε να εξοικονομήσει χρήματα για τους ασθενείς και τα δημόσια συστήματα υγείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ