Η οικονομική ανάκαμψη επιβαρύνει τον πλανήτη με αέρια του θερμοκηπίου - iefimerida.gr

Η οικονομική ανάκαμψη επιβαρύνει τον πλανήτη με αέρια του θερμοκηπίου

οικονομική ανάκαμψη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί όλοι να επιθυμούν την οικονομική ανάκαμψη, όχι όμως και ο πλανήτης, ο οποίος επιβαρύνθηκε με επιπλέον αέρια του θερμοκηπίου, καθώς οι εκπομπές αυξήθηκαν κατά 3,2% το 2010 σε σχέση με το 2009, με κύριους υπεύθυνους φυσικά, τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Η αύξηση των εκπομπών οφείλεται, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος, στην οικονομική ανάκαμψη, που ενίσχυσε την κατανάλωση ενέργειας σε όλους τους τομείς.

Το 2010 οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν συνολικά εκπομπές αερίων που έφτασαν τους 6,82 εκατομμύρια μετρικούς τόνους έναντι 6,1 εκατομμυρίων το 2009. Χειρότερη χρονιά για την Αμερική ήταν το 2007, ένα χρόνο πριν από την παγκόσμια οικονομική κρίση, με εκπομπές που έφτασαν τα 7,2 εκατομμύρια τόνους.

Η κυβέρνηση Ομπάμα μπορεί να έχει δεσμευτεί για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, όμως συναντά την αντίδραση του τομέα της ενέργειας και του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ορισμένα μέλη του οποίου αμφισβητούν ότι υπάρχει κλιματική αλλαγή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ