Μια minimal παγόδα στη Βούλα διεκδικεί ένα από τα πιο γνωστά βραβεία αρχιτεκτονικής στην Ευρώπη [εικόνες] - iefimerida.gr

Μια minimal παγόδα στη Βούλα διεκδικεί ένα από τα πιο γνωστά βραβεία αρχιτεκτονικής στην Ευρώπη [εικόνες]

Κτίριο στην Βούλα/ Φωτογραφία: 314architecturestudio.com
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής, Mies van der Rohe 2019 διεκδικεί μία πρωτότυπη και μοντέρνα κατοικία στην Βούλα.

Η κατοικία βρίσκεται στην Βούλα, 80 μέτρα μακριά από την θάλασσα και είναι μία υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου «314 Architecture Studio» με ιδρυτή τον Παύλο Χατζηαγγελίδη και κατασκευαστικό σχεδιαστή τον Μιχάλη Σάββα.

Φωτογραφίες από το κτίριο του αρχιτεκτονικού γραφείου 314 Architecture Studio στην Βούλα πριν γίνουν τα αποκαλυπτήρια.

Οπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, το κτίριο είναι χωρισμένο σε τέσσερα επίπεδα ενώ αυτός που εντυπωσιάζει είναι ο τελευταίος όροφος όπου και βρίσκεται το roof garden και η πισίνα.

Διεκδικεί το Ευρωπαϊκό Βραβείο Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής, Mies van der Rohe 2019/

Η κατοικία έχει βιοκλιματικό σχεδιασμό ενώ σε αυτήν χρησιμοποιήθηκαν και μερικές οικολογικές τεχνολογίες, όπως η γεωθερμική ενέργεια, τα ηλιακά πάνελ και τα συστήματα συλλογής βρόχινου νερού για εξοικονόμηση ενέργειας.

Το κτίριο είναι χωρισμένο σε τέσσερα επίπεδα ενώ αυτός που εντυπωσιάζει είναι ο τελευταίος όροφος όπου και βρίσκεται το roof garden και η πισίνα.

Οσο για την αρχιτεκτονική του συγκροτήματος, αυτή είναι εμπνευσμένη από την παραδοσιακή ιαπωνική αρχιτεκτονική και έχει επιρροές από την «παγόδα» (τους παραδοσιακούς πύργους δηλαδή στην Ιαπωνία) και από τις ιαπωνικές λίμνες και βλάστηση.

Οσο για την αρχιτεκτονική του συγκροτήματος, αυτή είναι εμπνευσμένη από την παραδοσιακή ιαπωνική αρχιτεκτονική και έχει επιρροές από την «παγόδα».

Ετσι μέσω του πρωτοποριακού σχεδιασμού, το συγκρότημα μοιάζει με ένα αφηρημένο σύγχρονο γλυπτό και σίγουρα είναι από τα πιο επιβλητικά και πιο μοντέρνα όλης της Αθήνας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 314 Architecture Studio (@314architecturestudio) στις 29 Νοέ, 2018 στις 2:23 μμ PST

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 314 Architecture Studio (@314architecturestudio) στις 21 Νοέ, 2018 στις 11:59 πμ PST

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 314 Architecture Studio (@314architecturestudio) στις 21 Νοέ, 2018 στις 11:54 πμ PST

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 314 Architecture Studio (@314architecturestudio) στις 21 Νοέ, 2018 στις 11:53 πμ PST

Φωτογραφίες: 314architecturestudio.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βούλα κτίριο βραβείο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ