Ο Χριστοφοράκος, το ελικόπτερο και ο Σημίτης στο Καρακοχώρι- Το παρασκήνιο ενός fake news - iefimerida.gr

Ο Χριστοφοράκος, το ελικόπτερο και ο Σημίτης στο Καρακοχώρι- Το παρασκήνιο ενός fake news

Ο Κώστας Σημίτης στο πατρικό του σπίτι στο Κορακοχώρι Ηλείας- φωτογραφία eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η υπόθεση το «Μυστικό του Κορακοχωρίου» πρωταγωνίστησε στα πρωτοσέλιδα ορισμένων εφημερίδων και ΜΜΕ φιλικών προς τον ΣΥΡΙΖΑ, και όλως τυχαίως, εμφανίστηκε την ημέρα που ανακοινώθηκε οτι ο φάκελος της δικογραφίας για το C4i οδεύει στην Βουλή.

Ούτε λίγο ούτε πολύ η δημοσιογραφική έρευνα είχε εντοπίσει μυστικές επαφές του ισχυρού άνδρα της εταιρείας με τον τότε Πρωθυπουργό. «Τι δουλειά είχε ο Χριστοφοράκος στο Κορακοχώρι κ.Σημίτη;» είχε τίτλο η Εστία στις 27 Νοεμβρίου 2018.

Και μάλιστα υπήρχαν ενδείξεις ακόμα και για πτήση με ελικόπτερο!! του φυγόδικου σήμερα Χριστοφοράκου, στο εξοχικό σπίτι του Κώστα Σημίτη στο Κορακοχώρι. Ηταν όμως έτσι;

Η αλήθεια είναι πολύ, πολύ διαφορετική. Τόσο διαφορετική που βάζει σε πολλές σκέψεις, τόσο νομικούς κύκλους όσο και πολιτικά στελέχη, για το τρόπο με τον οποίο διακινήθηκε και έφθασε στα ΜΜΕ η ιστορία. Γιατί η πολιτική στόχευσή της είναι προφανής.

Η κατάθεση της Αικατερίνης Τσάκαλου

Ολα ξεκινούν με μια καταχώρηση στο ημερολόγια της γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου Αικατερίνης Τσάκαλου, με ημερομηνία 4 Μαρτίου 2003: Κορακοχώρι Ηλείας...(σ.σ. εκεί δηλαδή που βρίσκεται το εξοχικό σπίτι του Κώστα Σημίτη).

Η Αικατερίνη Τσάκαλου καλείται λοιπόν να δώσει νέα κατάθεση, στις 24 Νοεμβρίου 2017, στον ειδικό εφέτη ανακριτή Δημήτριο ΟρφανίδηQ

Ερώτηση: Το όνομα Βασίλης Κανελακόπουλος σας είναι γνωστό; Η σχετική καταχώρησή του στις 4/3/203 στο επαγγελματικό σας ημερολόγιο με την διευκρίνιση Κορακοχώρι Ηλείας, σας θυμίζει κάτι; Ξέρετε κάτι σε σχέση με αυτό;

Απάντηση: Δεν θυμάμαι κάτι σε σχέση με αυτό το όνομα. Το όνομα αυτό πιθανώς να αναφέρεται σε χειριστική ελικοπτέρου. Εχω την εντύπωση οτι έχω ξανακούσει το όνομα. Αλλο τίποτα δεν έχω να προσθέσω» λέει η Αικατερίνη Τσάκαλου.

Ενα χρόνο μετά, αφού έχει προηγηθεί το άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη, αφού ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών επί εποχής Βαγγέλη Μειμαράκη (σ.σ. ελεύθερος με αναστολή εκτέλεσης ποινής) έχει καταθέσει ότι η προσωπική του εκτίμηση είναι ότι δεν μπορεί να έχει λαδωθεί υπουργός, χωρίς να το ξέρει ο πρωθυπουργός, και αφότου η δικογραφία έχει πάει στην Βουλή, η πληροφορία για την κατάθεση Τσάκαλου φθάνει στα δημοσιογραφικά γραφεία. Για την ακρίβεια σε ορισμένα δημοσιογραφικά γραφεία.

Το στόρυ θέλει τον Μιχάλη Χριστοφοράκο να έχει κάνει μυστική πτήση με το ελικόπτερο στο σπίτι του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στο Κορακοχώρι Ηλείας. Ομως απο το υλικό της δικογραφίας που φθάνει στα συγκεκριμένα δημοσιογραφικά γραφεία λείπει η επόμενη κατάθεση. Τού ίδιου του Βασίλη Κανελλακόπουλου, ο οποίος δεν είναι όμως χειριστής ελικοπτέρου, αλλά διευθύνων σύμβουλος του οινοποιείου Κτήμα Μερκούρη.

Η κατάθεση του Βασίλη Κανελλακόπουλου που ανατρέπει το στόρυ

Ο Βασίλης Κανελλακόπουλος- όπως αποκάλυψε το Βήμα της Κυριακής, 2 Δεκεμβρίου 2018- έδωσε και αυτός κατάθεση στους ανακριτές και διευκρίνισε τι έγινε τον Μάρτιο του 2003. Με δύο λόγια δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, ο οποίος του είπε ότι φιλοξενεί έναν Γερμανό, ότι θα τον πήγαινε στην Αρχαία Ολυμπία και ζήτησε να μάθει αν μπορούν μετά να επισκεφθούν το Κτήμα Μερκούρη, που είναι επισκέψιμο οινοποιείο, για να δοκιμάσουν τα κρασιά του. Ο Γερμανός φιλοξενούμενος δεν είχε πολύ χρόνο και η μετακίνηση θα γινόταν με ελικόπτερο. Μάλιστα έγιναν και οι προετοιμασίες στο Οινοποιείο για την επίσκεψη.

Ομως την συμφωνημένη ημέρα της επίσκεψης, άλλαξε το πρόγραμμα του Γερμανού φιλοξενούμενου του Μιχάλη Χριστοφοράκου, και η επίσκεψη στο Κτήμα δεν έγινε ποτέ...Εμεινε όμως η καταγραφή στο ημερολόγιο της Αικατερίνης Τσάκαλου και διέρρευσε την κατάλληλη στιγμή.

Το Βήμα της Κυριακής σημειώνει δύο ακόμα λεπτομέρειες που έχουν την σημασία τους. Πρώτον οτι το Κτήμα Μερκούρη που βρίσκεται στο Κορακοχώρι Ηλείας έχει νοικιάσει μέρος του κτήματος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και εκμεταλλεύεται τους αμπελώνες του. Δεύτερον, μια συγγενής του Βασίλη Κανελλακόπουλου είχε παντρευτεί για ένα διάστημα, τον αδελφό του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Ομως οι Βασίλης Κανελλακόπουλος και Μιχάλης Χριστοφοράκος δεν γνωρίζονταν.

Το τηλεφώνημα από τον Αρειο Πάγο

Πρίν από έναν χρόνο, ο οινοποιός του Κτήματος Μερκούρη κ. Κανελλακόπουλος δεχθηκε και πάλι ενόχληση από την Δικαιοσύνη. Ο ανακριτής απο τον Αρειο Πάγο ήθελε και πάλι να του μιλήσει για την καταγραφή της Αικατερίνης Τσάκαλου. Ο κυριος Κανελλακόπουλος διηγήθηκε και πάλι το περιστατικό. Αυτήν την φορά όμως ρωτήθηκε και κάτι άλλο. Αν έμαθε μήπως ο Μιχάλης Χριστοφοράκος όντως επισκέφθηκε το Κορακοχώρι, δεν πήγε μέν στο Κτήμα Μερκούρη αλλά πήγε κατευθείαν στο σπίτι του Κώστα Σημίτη. Ο Βασίλης Κανελλακόπουλος απάντησε ότι το χωριό είναι μικρό και ότι αν πήγαινε ελικόπτερο εκεί, θα το έβλεπαν και θα το ήξεραν οι πάντες... Αλλά αυτή η κατάθεση δεν έφθασε ποτέ στα δημοσιογραφικά γραφεία που ασχολήθηκαν με το θέμα «το Ελικόπτερο του Χριστοφοράκου και το Μυστήριο του Κορακοχωρίου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ