«Special Mission 41»: Ο Τραμπ δίνει το Air Force One για να μεταφερθεί η σορός του Τζορτζ Μπους - iefimerida.gr

«Special Mission 41»: Ο Τραμπ δίνει το Air Force One για να μεταφερθεί η σορός του Τζορτζ Μπους

Το Air Force One / Φωτογραφία: ΑP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το Air Force One, το αεροσκάφος - «στολίδι» των Ηνωμένων Πολιτειών, θα γίνει η μεταφορά της σορού του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου, στην Ουάσινγκτον, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η απόφαση για να διατεθεί το Air Force One ελήφθη από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, παρά τη χρόνια αντιπαράθεσή του με την οικογένεια των Μπους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νυν Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να δώσει και το «παρών» στην κηδεία, κάτι που δεν είχε πράξει οκτώ μήνες νωρίτερα, όταν ο Τζορτζ μπους ο πρεσβύτερος είχε «χάσει» τη σύζυγό του Μπάρμπαρα.

Ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος σε μια δημόσια εμφάνισή του το 2017 / Φωτογραφία: ΑP Images

Το Air Force One πραγματοποίησε πτήση προς το Τέξας την Κυριακή, για μεταφέρει πίσω στην Ουάσινγκτον το φέρετρο του Τζορτζ Μπους. Συνεργάτες του αποθανόντος ανέφεραν ότι η πτήση θα ονομάζεται «Special Mission 41» (σ.σ. ο τίτλος Air Force One χρησιμοποιείται σαν κωδικός για κάθε πτήση που μεταφέρει τον εκάστοτε πρόεδρο των ΗΠΑ) τιμώντας τη μνήμη του 41ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Η σορός του Τζορτζ Μπους, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή, σε ηλικία 94 ετών, θα βρίσκεται στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον από τη Δευτέρα το βράδυ έως την Τετάρτη το πρωί.

Η κηδεία του θα γίνει δημοσία δαπάνη στον Εθνικό Καθεδρικό Ναό την προσεχή Τετάρτη. Θα ακολουθήσει μια ιδιωτική κηδεία στην Επισκοπική Εκκλησία του Αγίου Μαρτίνου στο Χιούστον την Πέμπτη.

Ο Μπους θα ταφεί στους χώρους της προεδρικής του βιβλιοθήκης, στο Πανεπιστήμιο Texas A & M στο College Station. Πρόκειται για ένα οικογενειακό οικόπεδο, στο οποίο θα «συναντήσει» τη σύζυγό του, Μπάρμπαρα, που πέθανε τον Απρίλιο στα 92 της, και την κόρη τους, Ρόμπιν, που πέθανε το 1953 σε ηλικία τριών ετών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζορτζ Μπους Ντόναλντ Τραμπ Air Force One
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ