«Λαός ή ελίτ», με αυτό το δίπολο θα πάει ο Τσίπρας στις κάλπες - iefimerida.gr

«Λαός ή ελίτ», με αυτό το δίπολο θα πάει ο Τσίπρας στις κάλπες

Αλέξης Τσίπρας /Φωτογραφία: Intime News

Στη «μητέρα των μαχών» -τις εθνικές εκλογές– ρίχνει το κέντρο βάρους ο πρωθυπουργός και από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής ξεδίπλωσε τη στρατηγική του στο δρόμο προς τις κάλπες.

Με τη δυστοκία για την εξεύρεση της υποψηφιότητας που θα διεκδικήσει το δήμο της Αθήνας να παραμένει, ο πρωθυπουργός επέλεξε να φέρει σε πρώτο πλάνο τα επίδικα στα οποία θα αντιπαρατεθούν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, αφήνοντας για αργότερα τις ανακοινώσεις για την αυτοδιοίκηση.

Βούληση της ηγεσίας όπως αποδεικνύεται από όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις του πρωθυπουργού το τελευταίο διάστημα, είναι να προτάσσει το δίπολο: «Λαός ή ελίτ». Κατ’ αυτό τον τρόπο κλείνει το μάτι στη δεξαμενή των αναποφάσιστων ψηφοφόρων ενισχύοντας ταυτόχρονα το αριστερό του προφίλ. Εξ’ αυτού του λόγου, ο κ. Τσίπρας εξαπολύει με κάθε ευκαιρία ολομέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και οριοθετεί τη βασική διαχωριστική γραμμή με τη ΝΔ. Λέγοντας ότι στον αντίποδα του μνημονιακού προγράμματος της ΝΔ- μετά την 21η Αυγούστου- υπάρχει το «μνημόνιο με το λαό , για τις ανάγκες του. Και όχι με τους δανειστές για τις ανάγκες της ελίτ».

Στο «τραπέζι» οι διαχωριστικές γραμμές

Με βασικό άξονα την οικονομία, ο πρωθυπουργός επιλέγει έναν επικοινωνιακό αλλά και πολιτικό ελιγμό. Και...προειδοποιεί ότι αν εκλεγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξηλώσει και όσα κατάφερε μέχρι τώρα να νομοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και όσα σχεδιάζει να κάνει το αμέσως επόμενο διάστημα. Πολώνοντας έτσι το πολιτικό κλίμα, φροντίζει να θυμίζει ότι προτεραιότητα για εκείνον είναι η αναδιανομή του πλούτου, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι και οι κοινωνικά αποκλεισμένοι, σε αντίθεση με τη διεύρυνση των ανισοτήτων και το νεοφιλελεύθερο πρότυπο που θέλει να εφαρμόσει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αντιπαραβάλει ακόμη και μια σειρά από πεδία όπως: Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και τα εργασιακά, εν αντιθέσει με τη μείωση των μισθών- όπως λέει- επί κυβερνήσεως Σαμαρά. Το ασφαλιστικό σύστημα κάνοντας λόγο για «ασφαλιστικό πινοσέτ», την ώρα που η δική του κυβέρνηση καταργεί τις μειώσεις στις συντάξεις, αλλά και το δημόσιο σύστημα υγείας με καθολική κάλυψη απέναντι στην ιδιωτική.

Δεν βρίσκουν υποψήφιο για την Αθήνα!

Σε ό,τι αφορά, τέλος, στην αναμέτρηση των αυτοδιοικητικών, η δυσκολία για την υποψηφιότητα που θα στηρίξουν στο δήμο της Αθήνας δεν δείχνει να ξεπερνιέται.

Εξ’ αυτού του λόγου θα ακολουθήσουν προτάσεις και της Ανοιχτής Πόλης, ενώ ο Πρωθυπουργός δεν έχει πάρει τις οριστικές του αποφάσεις. Σταθερό φαβορί παραμένει ο υφυπουργός εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ