Οι Ολλανδοί μας βρίζουν, αλλά οι βασιλείς αγοράζουν στο Κρανίδι! - iefimerida.gr

Οι Ολλανδοί μας βρίζουν, αλλά οι βασιλείς αγοράζουν στο Κρανίδι!

μαρίνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι γεγονός πως όλο αυτό το διάστημα της ελληνικής κρίσης, οι Ολλανδοί δεν μας φέρθηκαν και με τον καλύτερο τρόπο, αφού η πλειοψηφία των πολιτικών ήθελε έξοδο της χώρας μας από το κοινό νόμισμα. Ωστόσο, μπορεί οι υπήκοοι του ολλανδικού θρόνου να είναι σκεπτικιστές με τη χώρα μας, η βασιλική οικογένεια όμως ψηφίζει Ελλάδα, αφού ο διάδοχος αγόρασε μια βίλα στο Κρανίδι.

Ένα αιώνα πριν, η Ελλάδα θεωρείτο από τα πλεον προνομιακά μέρη για τους βασιλείς της Ευρώπης προκειμένου να απολαύσουν τις διακοπές τους. Πρίγκηπες, βασιλείς και βασίλισσες ήταν γνωστοί περίοικοι της περιοχής, με πιο γνωστή την πριγκίπισσα της Αυστροουγγαρίας Σίσυ που έφτιαξε και το πανέμορφο Αχίλλειον στην Κέρκυρα. Τότε μέχρι και ο ίδιος ο Κάιζερ Γουλιέλμος Β' είχε επισκεφθεί την Κέρκυρα για τις διακοπές του!

Εκατό χρόνια αργότερα φαίνεται πως η Ελλάδα είναι και πάλι «στη μόδα» για όσους γαλαζοαίματους απέμειναν στους θρόνους της Ευρώπης. Μεταξύ αυτών και ο διάδοχος του ολλανδικού στέμματος Βίλεμ Αλεξάντερ, ο οποίος αγόρασε μια βίλα με πισίνα, ιδιωτική παραλία και μαρίνα στο μαγευτικό Κρανίδι.

Και επειδή οι γαλαζοαίματοι του αιώνα δεν είναι πια οι μονάρχες αλλά οι πολιτικοί και οι ηθοποιοί, ο Ολλανδός πρίγκηψ θα έχει γειτονάκια του τον Βλάντιμιρ Πούτιν και τον Σον Κόνερι!

Πόσο κόστισε η «βιλίτσα» του πρίγκηπα; Περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο αλλά λογικό για τα δεδομένα της «γειτονιάς», όπως λένε οι μεσίτες. Σημειώνεται πως στην εν λόγω βίλα τραβήχτηκαν και επαγγελματικές φωτογραφίες για τα νέα μοντέλα της Porsche και της Mercedes.

Την περιοχή ο Ολλανδός πρίγκιπας την είχε γνωρίσει όταν επισκέφθηκε την Ελλάδα για τον γάμο του Νικόλαου με την Τατιάνα Μπλάτνικ.Νωρίτερα, ο Ολλανδός πρίγκηπας είχε επενδύσει στη Μοζαμβίκη, αλλά πριν από περίπου έναν χρόνο αναγκάστηκε να πουλήσει, εξαιτίας πολιτικών αντιδράσεων. Σε ό,τι αφορά στην αγορά ελληνικής γης η κυβέρνηση της Ολλανδίας δήλωσε απλά πως ήταν ενήμερη. Ο πρωθυπουργός, Μαρκ Ρίτε, περιορίστηκε να δηλώσει ότι «πρόκειται για ιδιωτική υπόθεση...»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ