Γκορμπατσόφ για Μπους: Αυθεντικός συνεργάτης για το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και της κούρσας των εξοπλισμών - iefimerida.gr

Γκορμπατσόφ για Μπους: Αυθεντικός συνεργάτης για το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και της κούρσας των εξοπλισμών

Ο Γκορμπατσόφ είχε επισκεφθεί τον Μπους το 2012/ Φωτογραφία: AP- David J. Phillip
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ θυμήθηκε τη συνεργασία του με τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο, για το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, στο δικό του «αντίο» στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο Μπους είχε συνομιλίες με τον Γκορμπατσόφ πριν από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης, το 1991, ενώ υπέγραψαν μια καθοριστικής σημασίας συμφωνία για τον έλεγχο των εξοπλισμών.

«Πολλές από τις αναμνήσεις μου συνδέονται μαζί του. Συνέβη να συνεργαζόμαστε σε χρόνια μεγάλων αλλαγών. Ήταν μια δραματική περίοδος που απαιτούσε μεγάλη ευθύνη από τον καθένα. Η συνεργασία αυτή, είχε ως αποτέλεσμα το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, αλλά και της κούρσας των εξοπλισμών», δήλωσε ο Γκορμπατσόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Αποτίω φόρο τιμής στην συνεισφορά του Τζορτζ Μπους για το ιστορικό αυτό επίτευγμα. Ήταν ένας αυθεντικός συνεργάτης», δήλωσε ακόμη.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μιχαήλ Γκορμπατσόφ Τζορτζ Μπους
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ