Τραμπ, Ομπάμα, Κλίντον αποχαιρετούν τον Τζορτζ Μπους - iefimerida.gr

Τραμπ, Ομπάμα, Κλίντον αποχαιρετούν τον Τζορτζ Μπους

O Λευκός Οίκος/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Toν Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο που πέθανε σε ηλικία 94 ετών αποχαιρετούν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και οι προηγούμενοι πρόεδροι Μπάρακ Ομπάμα και Μπιλ Κλίντον.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε σήμερα την «αταλάντευτη ηγεσία» του προκατόχου του, του Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους.

«Μέσω της αυθεντικότητάς του, του πνεύματός του και της αταλάντευτης δέσμευσής του υπέρ της πίστης, της οικογένειας και της χώρας του, ο πρόεδρος Μπους ενέπνευσε γενιές αμερικανών συμπολιτών», αναφέρει ο Τραμπ σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Μπουένος Άιρες, όπου συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20).

«Η Αμερική έχασε έναν πατριώτη και έναν ταπεινό υπηρέτη», διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο Μπαράκ Ομπάμα, αποτίοντας φόρο τιμής στη δράση του Τζορτζ Χ. Ου. Μπους, η οποία επέτρεψε «να περιοριστεί η μάστιγα των πυρηνικών όπλων και να σχηματισθεί μια ευρεία διεθνής συμμαχία για να εκδιώξει έναν δικτάτορα από το Κουβέιτ».

Ο Ομπάμα αναφέρει επίσης πως η διπλωματία του Τζορτζ Χ. Ου. Μπους συνέβαλε «στο να τερματισθεί ο Ψυχρός Πόλεμος χωρίς να πέσει ούτε ένας πυροβολισμός».

Τη θλίψη συζύγου του και τη δική του για τον θάνατο του Τζορτζ Μπους εξέφρασε ο Μπιλ Κλίντον, ο οποίος σε μήνυμά του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στην πατρίδα για την αγάπη και τη φιλία. του. «Είμαι ευγνώμων για κάθε λεπτό που πέρασα μαζί του και θα κρατάω πάντα τη φιλία μας ως ένα από τα μεγαλύτερα δώρα της ζωής μου» σχολίασε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζορτζ Μπους Τραμπ Κλίντον Ομπάμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ