Ισχυρότατος σεισμός 7 Ρίχτερ στην Αλάσκα -Μεγάλες ζημιές στο Ανκορατζ [βίντεο] - iefimerida.gr

Ισχυρότατος σεισμός 7 Ρίχτερ στην Αλάσκα -Μεγάλες ζημιές στο Ανκορατζ [βίντεο]

Ισχυρός σεισμός 6
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Αλάσκα.

Αρχικά, το αμερικανικό γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχε καταγράψει το μέγεθος του σεισμού στα 6,7 Ρίχτερ, ενώ στη συνέχεια προχώρησε σε αναθεώρηση σε 7 Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 12 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Ανκορατζ.

Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι, όπως μεταδίδει το AP. Ωστόσο, λίγο αργότερα οι αρχές προχώρησαν σε άρση της προειδοποίησης για τσουνάμι.

«Δεν παρατηρήθηκε τσουνάμι» και «δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, Βρετανική Κολομβία (Καναδική επαρχία), ή την Αλάσκα», ανέφερε η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία, που είναι αρμόδια για έκδοση προειδοποίησης για τσουνάμι.

Δεν έχουν υπάρξει αναφορές για τραυματισμούς από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 7 βαθμών που σημειώθηκε την Παρασκευή στις 08:29 τοπική ώρα (19:29 ώρα Ελλάδας) μόλις 13χλμ βόρεια της πόλης Άνκορατζ, με πληθυσμό 300.000 κατοίκων.

Ο Αμερικανός υπουργός Εσωτερικών Ράιαν Ζίνκε έκανε λόγο για μεγάλες ζημιές σε δρόμους, γέφυρες και αγωγούς υδροδότησης.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για τον σεισμό και παρακολουθεί τις αναφορές για ζημιές, ανέφερε με tweet της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

Earthquake just happened right now i ’m actually shaking pic.twitter.com/PoZGOlJGWS

That was terrifying!! #earthquake #alaska pic.twitter.com/847WGojfcS

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σεισμός Αλάσκα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ