Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στις ιχθυοκαλλιέργειες ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΑΕ [βίντεο] - iefimerida.gr

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στις ιχθυοκαλλιέργειες ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΑΕ [βίντεο]

Το «ντου» του Ρουβίκωνα στην διοίκηση της «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.» -Φωτογραφία: Liveleak
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της διοίκησης της εταιρείας ιχθυοκαλλιέργειας ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε. πραγματοποίησε ο «Ρουβίκωνας».

Σε βίντεο που ανήρτησε η αναρχική συλλογικότητα αποτυπώνεται η «παρέμβαση» καρέ καρέ. Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» πέταξαν τρικάκια και διαμαρτυρήθηκαν για τις πρακτικές της εταιρείας η οποία έχει απορροφηθεί από την πολυεθνική «Amerra Capital».

Σε κείμενό της η αναρχική συλλογικότητα υποστηρίζει ότι «η υπόθεση της ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Ιχθυοκαλλιέργειες έχει πολλές πτυχές και προεκτάσεις, είναι ένα ακόμα παράδειγμα μέσα στα πολλά, της διαπλοκής συμμοριών επιχειρηματιών με κρατικούς φορείς, δικαστές, εισαγγελείς και πρόσωπα της εγχώριας πολιτικής μαφίας».

Κατά τον Ρουβίκωνα «η Ανδρομέδα τα τελευταία τρία χρόνια εμφανίζει ετήσιους τζίρους πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ και λειτουργικά κέρδη πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ. Τα κέρδη αυτά έχουν κόστος και είναι ανυπολόγιστο. Αν κοιτάξουμε τη μεγάλη εικόνα θα δούμε πολυεθνικές εταιρίες (Amerra Capital, Mubadala) που εκμεταλλεύονται και νεκρώνουν χιλιόμετρα παράκτιων θαλάσσιων περιοχών με αντιπροσώπους και εκτελεστές, τις εταιρίες ομίλου Αδρομέδα ΑΕ.

Ο συγκεκριμένος όμιλος περιγράφεται στο εταιρικό του προφίλ ως επίδοξος “ηγέτης των μεσογειακών ιχθυοκαλλιεργειών”, κάτω όμως από τους φανταχτερούς τίτλους και τους ευφημισμούς υπάρχει η πραγματικότητα και γεγονότα που δεν σηκώνουν αμφισβήτηση.

Η Ανδρομέδα μολύνει καθημερινά θαλάσσιες περιοχές με τόνους φορμόλης αλλά και τοξικά χρώματα από τα πλυντήρια διχτυών. Η φορμόλη είναι καρκινογόνος ουσία, εξαιρετικά τοξική για την ανθρώπινη υγεία, που χρησιμοποιείται ευρέως και σε τεράστιες ποσότητες σε κάθε τύπο ιχθυοκαλλιέργειας. Εκχύεται μέσα στα κλουβιά με σκοπό την καταπολέμηση ασθενειών των ψαριών, ασθένειες που οι ίδιες οι μονάδες εκτροφής δημιουργούν στα ψάρια λόγω του συνωστισμού, γεγονός που οδηγεί στην έξαρση και τη μετάδοση τους ακόμα και σε κοπάδια ελεύθερα εκτός κλουβιών».

Τέλος, ο Ρουβίκωνας αναφέρεται στις καταγγελίες του Χρήστου Λοβέρδου Στελακάτου, ενός εργαζόμενου ιχθυοτρόφου επί σειρά ετών στην Ανδρομέδα, ο οποίος «κατέδειξε επίμονα και με κόστος για τον ίδιο, το ζήτημα με τη ρίψη τόνων φορμόλης στη θάλασσα καθημερινά και τις συνέπειες που έχουν σε κάθε επίπεδο οι ιχθυοκαλλιέργειες. Δημοσιοποίησε με το ονοματεπώνυμο του τα όσα διαπίστωσε και βίωσε, ως εργαζόμενος επί του πεδίου στα κλουβιά, και τεκμηρίωσε τις καταγγελίες του με αποδείξεις». Οπως αναφέρει ο Ρουβίκωνας «αυτή του η πράξη έχει σαν αποτέλεσμα την μέχρι και σήμερα δικαστική του δίωξη και τις συνεχείς απόπειρες τρομοκράτησης και συκοφάντησής του με τη χρήση ψευδομαρτύρων, υπαλλήλων της Ανδρομέδα. Μετά την απόλυση του, η εταιρία κατέθεσε αγωγή εναντίον του ύψους 1.000.055 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη και διαφυγόντα κέρδη. Η πιο πρόσφατη καταδικαστική σε βάρος του απόφαση όριζε επταετή φυλάκιση χωρίς δικαίωμα έφεσης και χωρίς αναστολή για δύο πλημμελήματα, πράγμα που οδήγησε σε δικαστική κακοδικία αφενός και αφετέρου δείχνει ολοφάνερα ότι η “ανεξάρτητη” αστική δικαιοσύνη υποκινείται από τα στελέχη της εταιρίας στην Ηγουμενίτσα που έστησαν το κατηγορητήριο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ