Απίστευτο: Είχε 25 όγκους στον εγκέφαλο, της έδιναν έξι μήνες ζωής και βρήκε τη θεραπεία στο Διαδίκτυο! - iefimerida.gr

Απίστευτο: Είχε 25 όγκους στον εγκέφαλο, της έδιναν έξι μήνες ζωής και βρήκε τη θεραπεία στο Διαδίκτυο!

H Χάιντι Σπένσερ με τα αγοράκια της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έξι μήνες έως έναν χρόνο ζωής έδιναν οι γιατροί του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) σε μια 45χρονη καρκινοπαθή, αλλά εκείνη δεν το έβαλε κάτω.

Αποφασισμένη να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να ζήσει και να μπορέσει να καμαρώσει με τον 39χρονο άνδρα της τα δύο αγοράκια τους, επτά και τεσσάρων ετών, να μεγαλώνουν και να προκόβουν, η Χάιντι Σπένσερ άρχισε να αναζητεί λύσεις στο Διαδίκτυο. Και οι κόποι της δεν πήγαν χαμένοι...

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Τον περασμένο χρόνο η επιχειρηματική αναλύτρια από το Μπέρλαντ του Τσέσαϊρ της Βόρειας Αγγλίας άρχισε να νιώθει μουδιάσματα στο δεξί της πόδι.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας τον περασμένο Μάιο έπεσαν σαν κεραυνός στην οικογένεια: η Χάιντι διαγνώστηκε με καρκίνο των πνευμόνων τετάρτου σταδίου, που είχε ήδη κάνει μεταστάσεις στα οστά και στον εγκέφαλό της, όπου ανιχνεύτηκαν 25 όγκοι. Οι γιατροί στο NHS της πρότειναν να υποβληθεί άμεσα σε χημειοθεραπείες, που όμως το μόνο που θα κατάφερναν ήταν να καθυστερήσουν το μοιραίο από μισό έως έναν χρόνο.

H Χάιντι Σπένσερ διαγνώστηκε με καρκίνο των πνευμόνων που είχε κάνει μεταστάσεις στα οστά και τον εγκέφαλό της ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας τον Μάιο (Φωτογραφία: Facebook)

Μετά το αρχικό σοκ η 45χρονη πήρε την κατάσταση στα χέρια της, ψάχνοντας στο Ίντερνετ για μια θεραπεία που θα μπορούσε να της σώσει τη ζωή. Και έτσι βρήκε τη FoundationOne, μια αμερικανική εταιρεία που με ένα τεστ αξίας 3.800 δολαρίων αναλύει όλα τα γονίδια των καρκινικών όγκων του ασθενούς και βρίσκει τη συγκεκριμένη, στοχευμένη θεραπεία που χρειάζεται.

Η εταιρεία, που άρχισε να λειτουργεί πριν από έξι χρόνια, έχει ήδη υποβάλει σε τεστ 200.000 ασθενείς και τους πρότεινε συγκεκριμένες κλινικές δοκιμές και θεραπείες. Το επαναστατικό τεστ βρήκε ότι πέντε από τα γονίδια της 45χρονης είχαν μεταλλαχθεί και για τα δύο από αυτά υπήρχαν διαθέσιμες θεραπείες.

Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να μεταβαίνει η Χάιντι σε μια εξειδικευμένη κλινική αντιμετώπισης του καρκίνου, τη The Christie στο Γουίδινκτον του Μάντσεστερ, σε απόσταση 40 λεπτών με το αυτοκίνητο. Μέσα σε τρεις μήνες οι όγκοι στον εγκέφαλό της είχαν εξαφανιστεί και εκείνοι στα οστά και στους πνεύμονές της συρρικνώθηκαν ή έχουν υποχωρήσει χάρη σε έναν συνδυασμό φαρμάκων και στοχευμένης ακτινοθεραπείας.

Τώρα δεν έχει πια συμπτώματα καρκίνου, αν και δεν έχει απαλλαγεί πλήρως από την ασθένεια. «Αν είχα ακούσει τις συμβουλές του NHS και τη στάνταρ θεραπεία που προσφέρει, θα ήμουν νεκρή τώρα», είπε στη βρετανική εφημερίδα The Sun. «Αν ζω, το οφείλω σε αυτά τα τεστ και το γεγονός ότι δεν ακούω πάντα τους γιατρούς»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Bρετανία καρκινοπαθής NHS
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ