Σήμερα «κλειδώνει» η υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Αθηναίων - iefimerida.gr

Σήμερα «κλειδώνει» η υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Αθηναίων

Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου

Τις επόμενες ώρες «κλειδώνει» η υποψηφιότητα που θα υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη διεκδίκηση του δήμου Αθηναίων, απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη.

Τη σχετική συζήτηση έχει αναλάβει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει ζητήσει από όσους στενούς συνεργάτες του γνωρίζουν, να κρατήσουν ως επτασφράγιστο μυστικό την τελική επιλογή, καθώς μέχρι σήμερα φαίνεται πως υπήρξαν και αστοχίες.

Πληροφορίες στην αρχή της εβδομάδας ήθελαν ένα πρόσωπο που βολιδοσκοπήθηκε από το Μαξίμου, προκειμένου να κατέβει στην Αθήνα ως εναλλακτική υποψηφιότητα για τον δήμο, να απαντά τελικά αρνητικά. Αυτή η εξέλιξη επανέφερε στο προσκήνιο το ενδεχόμενο επιλογής ενός προσώπου από την κεντρική πολιτική σκηνή, με τους προβολείς να πέφτουν και πάλι στον υφυπουργό Εργασίας Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος δημοσίως έχει χαρακτηρίσει τιμητικό το ενδεχόμενο μια τέτοιας πρότασης, σημειώνοντας όμως ότι δεν του έχει γίνει και ότι στον ΣΥΡΙΖΑ οι αποφάσεις είναι συλλογικές.

Κατά πληροφορίες, κάποιοι υπουργοί που «μετρήθηκαν» στις δημοσκοπήσεις για την Αθήνα δεν είδαν με καλό μάτι το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν τον μεγαλύτερο δήμο, επιλέγοντας την προοπτική να παραμείνουν στην κεντρική πολιτική σκηνή ή να βρουν μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο.

Χθες, πάντως, στο δελτίο του OPEN ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντιμετώπισε μάλλον με αμηχανία το ερώτημα αν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων, ενώ απάντησε επίσης ότι ουδέποτε του ζήτησε κάτι σχετικό ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία ζήτησε ελάχιστο χρόνο από τα μέλη του οργάνου ώστε μέχρι και την Παρασκευή να ολοκληρώσει τις βολιδοσκοπήσεις και να παρουσιάσει την πρόταση στην Κεντρική Επιτροπή το Σαββατοκύριακο.

Κοινοί υποψήφιοι με το ΚΙΝΑΛ σε τέσσερις περιφέρειες

Κατά τα άλλα, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, αν και σε επίπεδο κορυφής συγκρούονται με σφοδρότητα (με τελευταίο επίδικο τη διακυβέρνηση Σημίτη και τις υποθέσεις διαφθοράς), σε επίπεδο Περιφερειών εμφανίζονται έτοιμοι να στηρίξουν κοινό υποψήφιο σε τέσσερις από τις δεκατρείς Περιφέρειες της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τη Δυτική Ελλάδα, την Κρήτη και τη Θεσσαλία, ο ΣΥΡΙΖΑ συζητά να στηρίξει την υποψηφιότητα του Μανώλη Γλυνού στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ