O ύπουλος Φρανσουά Ολάντ: «Συνεχίστε τις διαδηλώσεις», παρακίνησε τα «Κίτρινα Γιλέκα» - iefimerida.gr

O ύπουλος Φρανσουά Ολάντ: «Συνεχίστε τις διαδηλώσεις», παρακίνησε τα «Κίτρινα Γιλέκα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο παιχνίδι της αντιπολίτευσης κατά των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης Μακρόν μπήκε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος είχε συνάντηση την Πέμπτη με τους κινηματίες «Κίτρινα Γιλέκα».

Το εν λόγω κίνημα διαδηλώνει εδώ και δέκα ημέρες κατά της αύξησης των φόρων και κατά της διακυβέρνησης Μακρόν. Ο Ολάντ τους παρακίνησε να συνεχίσουν τον αγώνα.
«Πρέπει να συνεχίσετε να μιλάτε ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα, γιατί πρέπει να υπάρξει αποτέλεσμα», τους είπε.

O ύπουλος Φρανσουά Ολάντ: «Συνεχίστε τις διαδηλώσεις», παρακίνησε τα «Κίτρινα Γιλέκα» | iefimerida.gr 0


Ας σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Ολάντ είχε κάνει πίσω στην πρόθεσή του να βάλει οικολογικό φόρο στα καύσιμα, μετά τις μαζικές διαδηλώσεις των «κόκκινων μπερέδων», όπως ονομαζόταν, κατά την διάρκεια της θητείας του.

Τα «κίτρινα γιλέκα» που συναντήθηκαν μαζί του δεν δίστασαν, βέβαια, να τον επικρίνουν για την προεδρική του θητεία και ο Ολάντ δικαιολογήθηκε:
«Εγώ είμαι ο μόνος πρόεδρος που αύξησα τον κατώτατο μισθό. Προτιμώ να σας το πω ώστε να ξέρετε την πραγματικότητα», εξήγησε.


«Ο Εμανουέλ Μακρόν αποφάσισε να είναι υποψήφιος πρόεδρος πριν το αποφασίσω εγώ. Εκανε την δική του επιλογή, πήρε την δική του κατεύθυνση. Τώρα θα πρέπει να απαντήσει στους Γάλλους», πρόσθεσε.
«Μα δεν μας ακούει!» φώναξε ένας από τους συμμετέχοντες στην συζήτηση.
«Εγώ σας ακούω» ήταν η διπλωματική απάντηση του πρώην προέδρου, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, θέλει να επιστρέψει στην πολιτική.

Εντονη αντίδραση Μακρόν: Είναι κυνισμός
Ο Εμανουέλ Μακρόν απάντησε σε οξείς τόνους στον Φρανσουά Ολάντ, από την Αργεντινή όπου βρίσκεται για την Σύνοδο των G20.
«Ακούω συχνά τα σχόλια όσων δεν είχαν καταφέρει να προχωρήσουν κανένα θέμα, όσων ευθύνονται για την κατάσταση που ζούμε σήμερα. Τι να κάνουμε; Ο κυνισμός αποτελεί μέρος της πολιτικής», είπε ο Μακρόν, ενώπιον γάλλων ομογενών της Αργεντινής, χωρίς να αναφέρει το όνομα του προκατόχου του.


Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ έδωσε απάντηση στον πρώην πρόεδρο έξω από τα δόντια: «Ο Φρανσουά Ολάντ πάσχει από αμνησία. Κάποιος που δεν μπορούσε καν να διεκδικήσει μια νέα προεδρική θητεία θα έπρεπε να έχει διαφορετική συμπεριφορά. Ο κυνισμός σκοτώνει την πολιτική», είπε, μιλώντας στο κανάλι LCI.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ