Μετά τις φονικές πυρκαγιές, στο έλεος σφοδρών πλημμυρών η βόρεια Καλιφόρνια [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Μετά τις φονικές πυρκαγιές, στο έλεος σφοδρών πλημμυρών η βόρεια Καλιφόρνια [εικόνες & βίντεο]

Η νεροποντή ήλθε να αποτελειώσει την καταστροφή στη βόρεια Καλιφόρνια (Φωτογραφία: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν πρόλαβαν να συνέλθουν από τις φονικές πυρκαγιές που άφησαν πίσω τους πάνω από 80 νεκρούς, εκατοντάδες αγνοούμενους και 13.000 κατεστραμμένα σπίτια οι κάτοικοι της Καλιφόρνια και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με πλημμύρες!

Σφοδρές βροχοπτώσεις μετέτρεψαν σε ορμητικούς χειμάρρους πολλούς δρόμους εγκλωβίζοντας πολλούς οδηγούς στα οχήματά τους, όπως ανέφερε η San Francisco Chronicle.

Πλημμύρες σάρωσαν περιοχές που είχε καταστρέψει η πύρινη λαίλαπα με αποτέλεσμα να κλείσουν πολλοί δρόμοι και να διατάξουν οι Αρχές την εκκένωση πολλών κατοικιών.

Μετά τις φονικές πυρκαγιές, στο έλεος σφοδρών πλημμυρών η βόρεια Καλιφόρνια [εικόνες & βίντεο]   | iefimerida.gr 0

Σωστικά συνεργεία έσπευσαν να απεγκλωβίσουν άτομα που παγιδεύτηκαν σε ΙΧ και σπίτια μετά τη νεροποντή κοντά στο Πάρανταϊς, την πόλη των 27.000 κατοίκων που έκανε στάχτη η Camp Fire πριν από τρεις εβδομάδες.

Τουλάχιστον 12 σπίτια πλημμύρισαν στο Τσίκο, ως ανέφερε ο εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας Μπούτε, Μπραντ Μάγιερ, ενώ οι διασώστες επιστράτευσαν σχεδίες για να σώσουν ανθρώπους καθώς τα νερά είχαν φθάσει σε ύψος τα 60 εκατοστά.

Κι ο εφιάλτης δεν έχει ακόμη τελειώσει. Οι μετεωρολόγοι περιμένουν νέες σφοδρές βροχοπτώσεις και έντονα καιρικά φαινόμενα καθώς το μέτωπο της κακοκαιρίας μετακινείται από τις βόρειες και κεντρικές περιοχές προς τα νότια με κατεύθυνση προς τη Νεβάδα και την Αριζόνα.

Οι βροχές μετέτρεψαν πολλούς δρόμους σε ποτάμια (Φωτογραφία: ΑΡ)
Σε ορισμένες περιοχές το νερό έφθασε τα 60 εκ. (Φωτογραφία: ΑΡ)

«Υπάρχουν πολλές απότομες πλαγιές στην περιοχή και τα τελευταία 24ωρα είχαμε πολλές αποκολλήσεις βράχων», προειδοποιεί ο Μπράιαν Τζόρνταν της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της κομητείας του Λος Άντζελες. «Τώρα έρχονται νέες καταρρακτώδεις βροχές και δεν ξέρουμε τι θα συμβεί, αλλά ο κόσμος πρέπει να είναι προετοιμασμένος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ Καλιφόρνια πλημμύρες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ