Ανοίγει, ανακαινισμένη, η βιβλιοθήκη της ΕΣΗΕΑ μετά από 20 χρόνια [εικόνες] - iefimerida.gr

Ανοίγει, ανακαινισμένη, η βιβλιοθήκη της ΕΣΗΕΑ μετά από 20 χρόνια [εικόνες]

Η ανακαινισμένη βιβλιοθήκη της ΕΣΗΕΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από 2 δεκαετίες που παρέμεινε κλειστή, η βιβλιοθήκη της ΕΣΗΕΑ, με το πλούσιο συγγραφικό έργα, ανακαινίστηκε και ανοίγει και πάλι την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου.

Στους κόλπους της φυλάσσεται μεγάλο μέρος της ιστορίας του δημοσιογραφικού Κλάδου, υλικό από την αρχαία ελληνική και βυζαντινή γραμματεία, σπάνιες εκδόσεις, αρχεία προσωπικά αλλά και λεξικά, εγκυκλοπαίδειες, τίτλοι ιστορίας και λογοτεχνίας.

Τα εγκαίνια θα κάνει την Κυριακή στις 12.00 μ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Η Βιβλιοθήκη της Ενώσεως Συντακτών, μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για τον φοιτητή, τον δημοσιογράφο, τον ερευνητή αλλά και τον απλό αναγνώστη.

Στα ράφια της σπάνιες εκδόσεις, αρχεία, λεξικά, εγκυκλοπαίδειες
Εδω μπορεί να έρθειο ο φοιτητής, ο δημοσιογράφος, ο ερευνητής, αλλά και ο απλός αναγνώστης

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, η Βιβλιοθήκη ήταν πρωτόλειο έργο και όραμα του διακεκριμένου δημοσιογράφου της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» Παναγιώτη Πατρίκιου, ο οποίος ξεκινώντας τη δεκαετία του ’60 έκανε έναν τιτάνιο αγώνα και συγκέντρωσε περίπου 60.000 τόμους, έγγραφα και σπάνια αρχεία ενώ περιέσωσε έργα που αποτελούσαν τον πνευματικό πλούτο της Ενώσεως.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή στις 12:00
Η βιβλιοθήκη βρίσκεται στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20

Η ανακαίνιση της Βιβλιοθήκης δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την γενναιόδωρη προσφορά των Ελένη Καρκαζή-Πουρνάρα και Νίκου Πουρνάρα, τέκνων του πρώην Προέδρου της Ενώσεως Δημήτρη Πουρνάρα, η δωρεά των οποίων στη μνήμη του πατέρα τους έδωσε τη δυνατότητα να υλοποιηθεί με επιτυχία το σπουδαίο αυτό έργο. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως, κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, θα απονείμει στους δωρητές το ανώτερο εύσημο της ΕΣΗΕΑ, τον αργυρό Ξενοφώντα, ενώ η Βιβλιοθήκη της Ενώσεως, ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς αυτής, θα φέρει πλέον το όνομα του πρώην Προέδρου.

Την αρχιτεκτονική μελέτη και την επίβλεψη της κατασκευής της Βιβλιοθήκης «Δημήτρης Ι. Πουρνάρας» διεκπεραίωσε ο διαπρεπής αρχιτέκτων και ιστορικός του βιβλίου Κωνσταντίνος Σπ. Στάικος ενώ την βιβλιολογική οργάνωση ανέλαβε ο φιλόλογος, ιστορικός, ερευνητής και Ομότιμος Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών στον Τομέα Νεοελληνικών Ερευνών κ. Τριαντάφυλλος Ε. Σκλαβενίτης.

Ανοίγει, ανακαινισμένη, η βιβλιοθήκη της ΕΣΗΕΑ μετά από 20 χρόνια [εικόνες] | iefimerida.gr 4

ΕΣΗΕΑ - Ακαδημίας 20, Αθήνα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ