Η Ουκρανία απαγόρευσε στη χώρα την είσοδο Ρώσων ανδρών ηλικίας 16-60 ετών - iefimerida.gr

Η Ουκρανία απαγόρευσε στη χώρα την είσοδο Ρώσων ανδρών ηλικίας 16-60 ετών

Ο Ουκρανός πρόεδρος (δεξιά) Πέτρο Ποροσένκο / Φωτογραφία: AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κλιμακώνεται εκ νέου η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία, ύστερα από την απόφαση του Κιέβου να αποτρέψει την είσοδο Ρώσων πολιτών σε ουκρανικό έδαφος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μέσω Twitter, του Ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο, η Ουκρανία θα περιορίσει την είσοδο σε Ρώσους άνδρες ηλικίας από 16 έως 60 ετών.

Україна ввела обмеження щодо в'їзду громадян РФ чоловічої статі віком від 16 до 60, щоб РФ не формувала в Україні загони "приватних" армій, які насправді є представниками Збройних Сил РФ. Щоб не дати росіянам здійснити в Україні ті операції, які вони планували ще у 2014 році. pic.twitter.com/upJyp1JLrO

Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της κήρυξης στρατιωτικού νόμου στην Ουκρανία, και μέχρι στιγμής δεν έχει σχολιαστεί από τη Μόσχα.

«Θα ενισχύσω τις προϋποθέσεις αδειοδότησης ειδικές στις περιοχές που έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος» σημείωσε σχετικά ο Ποροσένκο.

Λίγες ώρες νωρίτερα, με τη φράση «έτσι δρουν οι μεγάλοι ηγέτες», ο Ουκρανός πρόεδρος είχε συγχαρεί τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την απόφασή του να ματαιώσει τη συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στο πλαίσιο των εργασιών της συνόδου G-20.

This is how great leaders act! https://t.co/Skm8UOIh6f

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ Πέτρο Ποροσένκο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ