Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος στην Κρήτη [βίντεο] - iefimerida.gr

Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος στην Κρήτη [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιδιαίτερα συχνό είναι τελευταία το φαινόμενο των υδροστρόβιλων που κάνουν την εμφάνισή τους σε παραθαλάσσιες περιοχές της Κρήτης.

Ένας από τους μεγαλύτερους και εντυπωσιακότερους της φετινής χρονιάς σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην παραλία της Αγίας Γαλήνης, στον νομό Ρεθύμνου.

Τι είναι ο υδροστρόβιλος και πώς δημιουργείται

Ο υδροστρόβιλος δημιουργείται από τη δίνη ανάμεσα σε ένα «καταιγιδοφόρο νέφος» και της επιφάνειας της θάλασσας. Κύριο αίτιο εμφάνισης του φαινομένου αυτού είναι η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ υδάτινων επιφανειών και ανώτερων ατμοσφαιρικών στρωμάτων.

Αν και πιο αδύναμοι από τους ανεμοστρόβιλους οι υδροστρόβιλοι εμφανίζουν ταχύτητα ανέμων πάνω απο 100 χλμ την ώρα. Φτάνοντας όμως στην στεριά ...εξανεμίζονται. Οι περισσότεροι υδροστρόβιλοι παρατηρούνται κοντά στους τροπικούς και σπανιότερα στα μέσα γεωγραφικά πλάτη.

Η εμφάνιση υδροστρόβιλων οφείλεται σύμφωνα με τους ειδικούς κυρίως στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ υδροστρόβιλος Κρήτη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ