Θρίλερ με το αεροπλάνο της Μέρκελ: Τα 20 λεπτά του τρόμου στον αέρα -Καθοριστική η εμπειρία του πιλότου [εικόνες] - iefimerida.gr

Θρίλερ με το αεροπλάνο της Μέρκελ: Τα 20 λεπτά του τρόμου στον αέρα -Καθοριστική η εμπειρία του πιλότου [εικόνες]

Το αεροσκάφος της Ανγκελα Μέρκελ / Φωτογραφία: EPA/CLEMENS BILAN
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θρίλερ στον αέρα για την Άνγκελα Μέρκελ, καθώς το γερμανικό κυβερνητικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε η καγκελάριος αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση.

Το αεροσκάφος με προορισμό την Αργεντινή, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος των G20, μετά από μία ώρα πτήσης, και ενώ βρισκόταν στον εναέριο χώρο της Ολλανδίας, άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς την Κολωνία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι πιλότοι εξέπεμψαν σήμα έκτακτης ανάγκης από το αεροπλάνο της Μέρκελ περίπου 20 λεπτά μετά την απογείωση από το Βερολίνο. Ο κυβερνήτης έστειλε τον κωδικό 7600 -έναν από τους τέσσερις ειδικούς αναγνωριστικούς κωδικούς που μπορούν να μεταδοθούν μέσω αναμεταδότη, δηλαδή με ραδιοσήμα από το πλήρωμα του πιλοτηρίου έως τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Κλήση για βοήθεια στις επικοινωνίες

Ο κωδικός 7600 από το Airbus περιγράφεται συχνά από τους πιλότους ως «76 – χρειάζομαι το ραδιόφωνό μου» ή «76 – δεν ακούω τίποτα».
Έτσι, είναι μια κλήση για βοήθεια από το πιλοτήριο ότι δεν υπάρχει καμία ασφαλής επαφή με την αεροπορική εταιρεία.

Δείτε το tweet που ανήρτησε Γερμανός δημοσιογράφος:

Die Feuerwehr erwartet die in Köln gestrandete Kanzlerin. Jetzt warten auf die Ersatzmaschine. #G20Summit #Merkel @RNDnewsroom pic.twitter.com/4CyblkUpW6

Μικρός ο διάδρομος προσγείωσης στην Κολωνία

Ωστόσο, τα προβλήματα δεν περιορίστηκαν στο ζήτημα της επικοινωνίας. Όταν το A340 έφτασε στο αεροδρόμιο της Κολωνίας, οι πιλότοι αντιμετώπισαν άλλη μια δυσκολία: το αεροδρόμιο βρίσκεται υπό ανακατασκευή και μόνο ο μικρότερος από τους διαδρόμους ήταν διαθέσιμος εκείνη τη στιγμή.

Το αεροσκάφος είναι μακρινών αποστάσεων και έπρεπε να επιβραδύνει πολύ γρήγορα, επειδή είχε καταναλώσει λίγη κηροζίνη από το Βερολίνο και δεν μπορούσε να ρίξει τα καύσιμα προσεγγίζοντας στην Κολωνία. Εξαιτίας αυτού, το σύστημα πέδησης υπερθερμάνθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία έπρεπε να παρέμβει προληπτικά.

Spiegel: Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας ενημερώθηκε αμέσως μετά τη βλάβη

Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, η συνολική κατάσταση ήταν τόσο σοβαρή που η υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ενημερώθηκε αμέσως μετά τη βλάβη του ραδιοσυστήματος. Για αρκετές ώρες προσπάθησε, μεταξύ άλλων, να βρει ένα άλλο αεροσκάφος για την καγκελάριο μεταξύ των ευρωπαϊκών εταιρειών. Ωστόσο, δεν βρέθηκαν αεροπορικές εταιρείες που διέθεταν αεροσκάφη υπερατλαντικών πτήσεων με εξοπλισμό VIP στην ΕΕ.

Μέρκελ: Ευτυχώς, υπήρχε ένα εξαιρετικό πλήρωμα και ένας έμπειρος κυβερνήτης

Η Μέρκελ πέρασε τη νύχτα σε ένα ξενοδοχείο στη Βόννη. Εκεί δηλωσε για το περιστατικό: «Μπορώ να πω, μετά τα γεγονότα, ότι υπήρξε ένα σοβαρό πρόβλημα. Ευτυχώς, υπήρχε ένα εξαιρετικό πλήρωμα και ένας έμπειρος κυβερνήτης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άνγκελα Μέρκελ αεροσκάφος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ