Αγρια κόντρα στο πολιτικό σκηνικό με το Σκοπιανό -Αφορμή οι καταλήψεις σχολείων και μαθητικές πορείες - iefimerida.gr

Αγρια κόντρα στο πολιτικό σκηνικό με το Σκοπιανό -Αφορμή οι καταλήψεις σχολείων και μαθητικές πορείες

Μαθητές/ Φωτογραφία: Eurokinissi- ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε «βόμβα ναπάλμ» που φουντώνει το ήδη πολωμένο πολιτικό σκηνικό εξελίχθηκε το ζήτημα των μαζικών μαθητικών καταλήψεων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συμφωνία των Πρεσπών, και της αντίδρασης με συλλαλητήρια άλλων μαθητών (κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) σε ένδειξη εναντίον των καταληψιών.

Η κυβέρνηση, απέδωσε τις μαθητικές καταλήψεις (κυρίως στην Β. Ελλάδα) σε «ακροδεξιά επιχείρηση» εμπλοκής των μαθητών στην πολιτική αντιπαράθεση, αρχικά στρέφοντας τα πυρά της εναντίον της Χρυσής Αυγής, για να τα… επικεντρώσει στην συνέχεια κατά της ΝΔ! Με τον πλέον επίσημο τρόπο, δια χειλέων του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Τζανακόπουλου, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση Οpen.

Το πρωί, ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, κατηγόρησε ευθέως την «Χρυσή Αυγή» για υποκίνηση των μαθητικών καταλήψεων, λέγοντας μάλιστα ότι «η νέα γενιά, δεν πρέπει να επιτρέψει να χαθεί ξανά ένας Παύλος Φύσσας…». Και λίγο αργότερα, πριν αρχίσει το «αντί-συλλαλητήριο» κατά των καταλήψεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (κατά τα οποία και σημειώθηκαν επεισόδια) ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς, με μία τουλάχιστον άστοχη δήλωση, καλούσε τους… «δημοκρατικούς μαθητές να υψώσουν το ανάστημά τους…»! Σ’ αντίθεση με… ποιους;

Ο κ. Τζανακόπουλος

Εκτιμώντας, προφανώς, ότι με την εξέλιξη που πήραν οι μαθητικές καταλήψεις και αντιδιαδηλώσεις, μπορεί να εξυπηρετηθεί η αντί-ΝΔ πολεμική της, η κυβέρνηση το απόγευμα αποφάσισε ν’ αλλάξει ρότα και ως κινητήρια δύναμη πίσω από τις «εθνικιστικές εκδηλώσεις» να καταδείξει την… Νέα Δημοκρατία!.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας το βράδυ στο OPEN, με έναν… κατά ριπάς λόγο (που σχεδόν δεν άφησε την δημοσιογράφο να ολοκληρώνει τις ερωτήσεις της, και με το θέμα των καταλήψεων… κατανάλωσε τα 2/3 του χρόνου της συνέντευξης!) απέφυγε να πει, όπως οι κ.κ. Γαβρόγλου και Παππάς, ότι οι μαθητικές καταλήψεις και πορείες είναι υποκινούμενες από την Χρυσή Αυγή, υπογραμμίζοντας όμως ότι «στο εσωτερικό της μαθητικής κοινότητας, υπάρχει ένα ρεύμα που… φλερτάρει με την ακροδεξιά»!

Συνεχίζοντας τη γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας να εμπλέκει και την «ακροδεξιά Νέα Δημοκρατία», ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι ορισμένα συνθήματα που ακούστηκαν στις κινητοποιήσεις είναι φασιστικού τύπου, για να προσθέσει αμέσως και με ένταση:

«Την ευθύνη γι’ αυτό, την φέρει η ΝΔ, εντός της οποίας αυτή την στιγμή ηγεμονική γραμμή είναι η ακροδεξιά ρητορική. Το ρεύμα Σαμαρά, Βορίδη, Γεωργιάδη, έχει νομιμοποιήσει φασιστικές πρακτικές και αντιλήψεις» είπε, και προσέθεσε:

«Η ΝΔ νομιμοποίησε την ακροδεξιά στη χώρα, μιλά για βλάβη των εθνικών συμφερόντων αναφερόμενη στην συμφωνία των Πρεσπών», είπε ο κ. Τζανακόπουλος . Ο οποίος, πάντως, όταν του επισημάνθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται με… τους ΑΝΕΛ, μαχητικούς πολέμιους της συμφωνίας των Πρεσπών, περιορίστηκε να πει ότι «οι ΑΝΕΛ δεν υιοθετούν αυτήν την ρητορική καθώς διαφωνούν με το... πλαίσιο της συμφωνίας»!

Το χαλκείο Μαξίμου για την ΔΑΚΕ

Είναι απόλυτα ενδεικτικό της προσπάθειας του Μεγάρου Μαξίμου να ταυτίσει την «ακροδεξιά ΝΔ» με τη Χρυσή Αυγή, είναι και η αναφορά του κ. Τζανακόπουλου ότι η ΔΑΚΕ (συνδικαλιστική οργάνωση της ΝΔ) εκπαιδευτικών αντέγραψε σε ανακοίνωσή της… αυτούσια τη δήλωση του Χρήστου Παππά της Χρυσής Αυγής για τις καταλήψεις!

Το θέμα αυτό, προέκυψε όταν στο διαδίκτυο αναρτήθηκε μια παράγραφος από επίσημη ανακοίνωση της ΔΑΚΕ για τις καταλήψεις, η οποία (όπως διαδόθηκε στο διαδίκτυο, αλλά και… υιοθετήθηκε από τον κ. Τζανακόπουλο και από το κρατικό ΑΠΕ και την ΕΡΤ…) ήταν αντιγραφή από tweet του Χρυσαυγίτη βουλευτή. Και έγινε… χαμός!

Όπως καταγγέλθηκε, όμως, με νεότερη ανακοίνωση της ΔΑΚΕ, η όλη… επιχείρηση ήταν χαλκείο εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Και το απέδειξε με αδιάσειστα στοιχεία. Η επίμαχη φράση, λέει: «Όταν στις καταλήψεις βλέπεις 45άρηδες μουσάτους καραφλοκοτσίδες με ταγάρια να ηγούνται, τότε έχεις ένα αυθόρμητο προοδευτικό μαθητικό κίνημα. Όταν όμως βλέπεις μαθητούδια με ελληνικές σημαίες, τότε έχεις υποκινούμενες διαμαρτυρίες σκοτεινών δυνάμεων»

Η επίμαχη φράση πρωτοκυκλοφόρησε στο διαδίκτυο από έναν χρήστη με το ψευδώνυμο «Φλωμπέρ@ariscfu», που συνήθως αναρτά αντικυβερνητικά σχόλια. Η ανάρτηση αυτή έγινε όταν άρχισαν οι καταλήψεις (και οι αντιδράσεις) στις 27/11/2018, και ώρα 11:19.

Την ανάρτηση, την βρήκε ενδιαφέρουσα η ΔΑΚΕ και την αναπαρήγαγε στην ανακοίνωσή της, η οποία εστάλη στα σχολεία της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης μισή ώρα αργότερα, δηλαδή στις 11:39 της 27ης Νοεμβρίου.

Το tweet αυτό του «Φλωμπέρ», το… αναδημοσίευσε και ο χρυσαυγίτης βουλευτής, αλλά… μια μέρα αργότερα από την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ, δηλαδή στις 28 Νοεμβρίου, όπως αποδεικνύεται και από τα σχετικά διαδικτυακά «αποτυπώματα»:

Η καπηλεία της ΧΑ

Φυσικά την… αναμπουμπούλα δεν την άφησε ανεκμετάλλευτη η «Χρυσή Αυγή», που είχε κάθε λόγο να καπηλευτεί και να «καπελώσει» τις μαθητικές καταλήψεις. Χωρίς αυτό να σημαίνει, όπως εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές, ότι αυτή… οργάνωσε τις καταλήψεις, ότι διαθέτει τέτοια επιρροή στα νέα παιδιά. Απλώς, «βρήκε ανοιχτό παράθυρο…» και το εκμεταλλεύτηκε. Εξ ου και τα προβοκατόρικα πανό «Η Δημοκρατία πούλησε την Μακεδονία» και άλλα συναφή που έκαναν την εμφάνισή τους στην κινητοποίηση των μαθητών στην Θεσσαλονίκη.

Την συγκυρία εκμεταλλεύθηκε και ο γνωστός Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή (και απαντώντας στις δηλώσεις Γαβρόγλου και Παππά) επιχείρησε… παραληρώντας να δείξει ότι το φασιστικό μόρφωμα της ΧΑ… εμπνέει τους μαθητές.

«Απειλήσατε την ελληνική νεολαία αλλά δεν καταφέρατε απολύτως τίποτα γιατί η κόκκινη ανθελληνική τρομοκρατία δεν περνάει στα ελληνικά σχολεία. Επιτεθήκατε με μίσος στη νεολαία γιατί δεν άγεται και φέρεται από τους παρακμιακούς καθηγητές με τα μούσια της άκρας αριστεράς. Λέτε ότι τις εκδηλώσεις των μαθητών της υποκινεί η Χρυσή Αυγή. Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Τους Έλληνες μαθητές τους υποκινεί αποκλειστικά και μόνο η ελληνική ψυχή, η ελληνική ιστορία, η μυστική φωνή του ελληνικού αίματος που από τα βάθη του ιστορικού χρόνου μέχρι και σήμερα φωνάζει πως η Μακεδονία είναι ελληνική.

Ψηλά οι ελληνικές σημαίες με θάρρος και ανιδιοτέλεια να ακουστούν και πάλι τα ελληνικά εμβατήρια από τις φωνές χιλιάδων Ελλήνων μαθητών μέχρι τα ουράνια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ