Η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή τις συντάξεις το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή τις συντάξεις το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου

Φωτογραφία Intime News

Να κεφαλαιοποιήσουν εκλογικά τον κοινωνικό αντίκτυπο από τα μέτρα εισοδηματικής ενίσχυσης και φορολογικών ελαφρύνσεων για το 2018 επιχειρούν στο πρωθυπουργικό επιτελείο.

Εντός των επόμενων ημερών έρχονται προς ψήφιση και τα υπόλοιπα θετικά μέτρα για την οικονομία. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Iefimerida στο κυβερνητικό ημερολόγιο προγραμματίζεται η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για τη μη περικοπή των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων να υπερψηφιστεί περί τις 10 Δεκεμβρίου. Και πρόκειται για την κορωνίδα της κυβερνητικής στρατηγικής που αποσκοπεί στον επαναπατρισμό των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων με γνώμονα την επανόρθωση των αδικιών, μετά τη λήξη των μνημονίων.

Την ίδια στιγμή ο Τσίπρας θέλει να «στριμώξει» τόσο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας όσο και τις υπόλοιπες δυνάμεις, με το εξής διπλό επιχείρημα: πρώτον, ότι καταρρέει το αφήγημα περί τέταρτου μνημονίου που «ο κος Μητσοτάκης και άλλοι είχαν χτίσει». Δεύτερον, ότι κανείς δεν μπορεί να καταψηφίσει και να υποβαθμίζει τη σημασία αυτών των μέτρων.

Σε ό,τι αφορά στην υλοποίηση των εξαγγελιών της ΔΕΘ, τον δρόμο για το Κοινοβούλιο θα πρέπει να πάρει και η μείωση του ΦΠΑ που αφορά την περίοδο μετά το 2020 (αλλά παραμένει αβέβαιο αν αυτό θα γίνει πριν τις γιορτές), ενώ εκκρεμεί το νομοσχέδιο του υπουργείου εσωτερικών για τις προσλήψεις στην ειδική αγωγή αλλά και αυτές που αφορούν σε μόνιμο προσωπικό για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Σε… ετοιμότητα για πολλαπλές κάλπες

Σ’ αυτό το κλίμα, ο βασικός σχεδιασμός των κυβερνητικών είναι η εξάντληση της τετραετίας. Παρόλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να στηθούν πολλαπλές κάλπες νωρίτερα και συγκεκριμένα το Μάιο του 2019. Ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Πουλάκης ανέφερε χθες ότι το υπουργείο εσωτερικών θα είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει ακόμα και τετραπλές εκλογές. Όπως είπε στο ραδιόφωνο Πρώτο Θέμα: «Τεχνικά το αντέχει, θα είμαστε έτοιμοι, σας το εγγυώμαι εγώ προσωπικά. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ και εγώ προσωπικά επί ένα μήνα έχουμε κάνει ακόμα και το πιο ακραίο σχέδιο. Οργανωτικά θα είμαστε έτοιμοι και στο πιο ακραίο σενάριο και δεν θα αιφνιδιαστούμε».

Προσδοκούν να περάσουν μπροστά στις δημοσκοπήσεις

Η εκτίμηση των κυβερνητικών, τέλος, είναι πως η επόμενη περίοδος θα είναι πιο παραγωγική για την οικονομία και αυτό μπορεί να προσδώσει δυναμική ανατροπής στις πολιτικές εξελίξεις. Κομματικά στελέχη εξάλλου βλέπουν ήδη κλείσιμο της «ψαλίδας» στις δημοσκοπήσεις, εκτιμώντας παράλληλα ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για αύξηση της συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί και το μεγάλο «αγκάθι» εν όψει του εκλογικού 2019.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 κυβέρνηση Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ