Δίκη για τη δολοφονία Λουκμάν: Ο πατέρας του καταγγέλλει -«Τον σκότωσαν επειδή ήταν ξένος» - iefimerida.gr

Δίκη για τη δολοφονία Λουκμάν: Ο πατέρας του καταγγέλλει -«Τον σκότωσαν επειδή ήταν ξένος»

Δίκη για τη δολοφονία Λουκμάν -Ο πατέρας του καταγγέλλει «Τον σκότωσαν επειδή ήταν ξένος»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ο γιος μου ήταν ψύχραιμος και ήρεμος. Ήρθε στην Ελλάδα, για να δουλέψει και να στέλνει στην οικογένεια του χρήματα. Δούλευε στην λαϊκή αγορά και πήγαινε στην δουλειά του με το ποδήλατο» είπε ο πατέρας του δολοφονημένου Σαχζάτ Λουκμάν, στην κατάθεση του ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου.

Ο Χαντίμ Χουσεΐν, ήρθε στην Ελλάδα από το Πακιστάν, για να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής και να ζητήσει από την δικαιοσύνη την τιμωρία των ενόχων για την δολοφονία του γιου του. Μία δολοφονία που έγινε, σύμφωνα με το πρωτόδικο δικαστήριο, με ρατσιστικό κίνητρο, από τους Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο.

«Το παιδί μου το σκότωσαν γιατί ήταν ξένος» είπε ο πατέρας του στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι ο Σαχζάτ τού είχε μιλήσει και για άλλες τέτοιες ρατσιστικές επιθέσεις στην Ελλάδα εκείνο το διάστημα.

Επόμενος μάρτυρας, ο αυτόπτης που άκουσε από το σπίτι του, μαζί με τη σύζυγό του, τα βογγητά του Λουκμάν και άνοιξε το παράθυρό του αμέσως μετά τα δολοφονικά χτυπήματα. Ο μάρτυρας ανέφερε ότι είδε πεσμένο στο δρόμο το ποδήλατό του Λουκμάν και δίπλα του το σκούτερ των δραστών. Όπως είπε, είδε το θύμα να παραπατάει και να πέφτει δίπλα στον τροχό ενός φορτηγού, ενώ οι δράστες έφευγαν με το μηχανάκι τους.

Πρωτοδίκως, οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι κάθονται στο εδώλιο και για την εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Η δίκη συνεχίζεται στις 14 Γενάρη 2019.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λουκμαν δολοφονία Πατέρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ